Aproape 500 de mineri din Valea Jiului, disponibilizati de la Societatea Nationala de Inchideri Mine

Ultima actualizare: 12-10-2013 06:54
Mineri

 Aproape 500 de mineri au fost disponibilizati de la Societatea Nationala de Inchideri Mine -Valea Jiului (SNIMVJ),conform programului de inchidere a minelor. Oamenii, ale caror contracte de munca au incetat marti, urmeaza sa primeasca plati compensatorii.

  "Celor 489 de disponibilizati de la Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului le-a incetat contractul individual de munca, acestia urmand a-si efectua formalitatile de lichidare. Dupa incheierea acestor formalitati vor intra in posesia platilor compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca", a declarat Domokos Laszlo, presedintele Sindicatului "Huila" Valea Jiului, din SNIM VJ.

Potrivit sursei citate, disponibilizarile au loc conform programului de inchidere a SNIM VJ, program avizat si de Uniunea Europeana, pana in 2018.

Domokos Laszlo a precizat ca, potrivit contractului colectiv de munca, cei 489 de disponibilizati beneficiaza de plati compensatorii in suma bruta de 32.500 de lei.

"Disponibilizatii vor primi ca plata compensatorie suma de 27.300 de lei de persoana, suma care se va acorda intr-o singura transa, in data de 15 octombrie. Acestia vor beneficia si de ajutor de somaj, conform legii somajului", a spus Domokos.

Liderul de sindicat a afirmat ca disponibilizatii nu vor beneficia de venit de completare, prin urmare nici de vechime.

In urma iesirilor din sistem, Inspectoratul Teritorial de Munca va face in perioada urmatoare controale pentru a verifica daca au ramas posturi descoperite care, odata ramase libere, ar putea pune in pericol activitatea la unitatile miniere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO