Peste 500 de mineri din Valea Jiului au intrat in greva foamei. Alti 600 s-au blocat in subteran
Ortacii sunt angajatii unor mine care ar trebui inchise pana in 2018 si cer sa le fie garantate locurile de munca, macar pana atunci. Unora dintre ei li s-a facut rau si au fost dusi cu ambulantele la spital.
Minerii de la Paroseni au inceput primii protestul si la scurt timp li s-au alaturat cei de la Uricani si Petrila. Toate aceste trei puncte de lucru sunt considerate neviabile si vor fi inchise pana in 2018. Ortacii protesteaza pentru ca nu le mai cumpara nimeni carbunele si astfel risca sa isi piarda inainte de termen locurile de munca.
"Nu renunta la protest, nu vor iesi atata timp cat nu ies nici ceilalti, sunt solidari. Asteapta o solutie doar de la premierul Romaniei", a declarat un lider sidical.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
Familii protestatarilor isi fac griji de 36 de ore: "Ginerele e in subteran - e in subteran nu stiu nimic, nici fata nu stie nimic de el, nu raspunde nimeni si nu stim despre el nimic. E acolo blocat, eu stiu ce o face, astept sa vina acum".
In Valea Jiului este jale, iar orase precum Aninoasa si-au cerut oficial insolventa. Multi dintre cei care au lucrat in minele inchise cauta acum prin tomberoane.
Legal, ortacii au voie sa stea in subteran cel mult sase ore si deja unii dintre ei sunt acolo de o zi si jumatate.