33 de ortaci au protestat aseara in mina pentru a-si salva locurile de munca

Ultima actualizare: 26-09-2013 06:52

In acelasi timp cu protestele din Bucuresti, la Rosia Montana, cei 33 de mineri care au stat blocati timp de cinci zile in subteran au coborat si aseara pentru doua ore in mina.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a coborat si el ieri in mina din muntii Apuseni si a anuntat ca o comisie speciala va merge acolo miercuri. Aseara ortacii au vrut sa transmita mai multe mesaje si catre oamenii din Piata Universitatii cu care sunt dispusi sa dialogheze.

Timp de doua ore, cei 33 de ortaci care au coborat din nou in mina, au protestat in incercarea de a-si salva locurile de munca. Minerii au facut un apel la solidaritate si la dialog cu protestatarii care sunt impotriva acestui proiect minier.

Ortacii din subteran erau sustinuti in demersul lor la suprafata, la gura minei de alte cateva sute de persoane. Acest protest a avut loc la cateva ore dupa ce pe motiv ca vrea sa voteze in cunostinta de cauza, seful deputatilor a stat de vorba cu minerii de la Rosia Montana. Zgonea a coborat in zona in care va fi deschisa mina de aur pentru turisti. Social-democratul i-a anuntat pe mineri ca alesii de la Bucuresti vor decide soarta proiectului pana in luna decembrie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO