Teodorovici anunţă o nouă campanie de controale ale ANAF şi Inspectoratului Teritorial de Muncă

Dată publicare: 25-07-2019 14:16
Dată actualizare: 25-07-2019 14:42


Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, joi, că ANAF, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi alte autorităţi ale statului vor declanşa în august o campanie de controale vizând evaziunea fiscală şi munca "la negru".

Motivul acestor acţiuni este, potrivit ministrului, că "avem, slavă Domnului, zone de evaziune".

Referitor la obligaţia firmelor de a se dota cu aparate de marcat cu jurnal electronic, Teodorovici a spus că amânările date până acum sunt suficiente.

"Vom începe acum în august un program mai amplu de verificări, în care vor fi implicaţi şi colegii de la Ministerul Muncii. Vor fi verificări pentru partea de evaziune fiscală, pentru partea de muncă la negru. Vor fi ANAF, ITM şi alte structuri. Avem, slavă Domnului, zone de evaziune", a spus Teodorovici, potrivit News.ro, care citează Profit.ro.

ANAF şi ITM desfăşoară periodic acţiuni, de obicei separat, fiecare pe domeniul propriu de activitate, dar acţiunile concertate nu sunt ieşite din comun.

Ministrul a mai spus că firmele corecte fiscal, cele care îşi achită obligaţiile către stat până la termenul prevăzut de lege, vor putea beneficia de bonificaţii aplicate la aceste sume, de 1-5%, în contextul în care firmele cu datorii către stat vor beneficia în curând de restructurarea financiară, potrivit Profit.ro.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO