RCA ieftin = probleme la despagubiri. Asigurarile devin o corvoada

Ultima actualizare: 08-10-2012 04:43
service auto

Ieftinirea politei RCA in primele luni din acest an nu i-a ajutat deloc pe soferi. Asiguratorii incaseaza sume mai mici, asa ca resping zeci de mii de dosare cu daune.

Titularii se trezesc in situatii imposibile: trebuie sa-si plateasca singuri reparatia autoturismului dupa accident, desi n-au nici o vina. Se poate si mai rau, service-urile ii dau in judecata ca sa-si recupereze banii sau le predau masinile cu piese lipsa.

Cu cat asigurarea e mai ieftina, cu atat problemele sunt mai mari, crede un sofer ghinionist din Bucuresti. A fost lovit in trafic, nu din vina lui, iar acum trebuie sa plateasca singur reparatia pentru ca a fost dat in judecata de service.

Companiile de asigurari au recunoscut ca, din cauza politelor ieftine, si despagubirile sunt mai mici. In primele 3 luni din 2011, valoarea reparatiilor avizate a scazut cu 17%.

Un alt efect este acela ca asiguratorii platesc atelierelor de reparatii doar piese de proasta calitate sau la mana a doua. Asa cum a patit un alt sofer - si-a scos masina din service cu mai multe probleme decat atunci cand a dus-o.

Asiguratorii spun ca si incasarile din asigurarile facultatile CASCO au scazut in primele trei luni ale anului cu 25%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO