Primaria Capitalei, data in judecata din cauza pretului apei calde. Fuziunea RADET-Elcen ar putea fi anulata

Dată publicare: 21-12-2015 16:42
Dată actualizare: 24-12-2015 07:20


calorifer - Agerpres

Continua razboiul dintre regii si institutii pentru facturile de caldura ale bucurestenilor.

Electrocentrale Bucuresti (Elcen) cauta solutii alternative la fuziunea cu RADET si vrea sa dea in judecata Primaria Capitalei pentru neplata diferentei dintre costurile de productie, transport, distributie si furnizare a agentului termic si pretul platit de consumatori, potrivit convocatorului sedintei din 25 ianuarie 2016 a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

Totodata, Elcen a anuntat ca va cauta solutii legale de eliminare sau reducere a blocajului financiar inregistrat in relatia cu RADET.

La mijlocul lunii noiembrie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat contractarea de la Ministerul Finantelor un imprumut de maximum 248 de milioane de lei pentru asigurarea furnizarii energiei termice in sezonul rece.

Intr-un raport de specialitate cuprins in acest proiect de hotarare este subliniata necesitatea imprumutului. "Avand in vedere adresa RADET prin care a fost estimata valoarea deconturilor aferente finantarii cheltuielilor curente pentru asigurarea furnizarii energiei termice in sezonul rece 2015 - 2016, respectiv de 248 de milioane de lei, si detalierea acestora, tinand cont de posibilitatea prevazuta la art. IV din OUG 46/2015 de a solicita contractarea de imprumuturi de la Ministerul Finantelor Publice, din venituri din privatizare, pentru finantarea unor cheltuieli curente si/ sau de capital pentru asigurarea furnizarii energiei termice in sezonul rece, absenta, la data prezentei, a resurselor proprii pentru finantarea sumei determinate de DGISP de 247.370.516 lei, gradul de indatorare a bugetului local al municipiului Bucuresti, care se incadreaza in limita de indatorare de 30%, pe intreaga perioada de maturitate a imprumutului, se constata necesitatea si posibilitatea contractarii unui imprumut de la Ministerul Finantelor", arata raportul.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO