Previziunile apocaliptice ale profesorului Roubini despre prabusirea zonei euro. Rusia nu-l crede

01-08-2012 09:45
Sursa: The Voice of Russia


Nouriel Roubini

Economistul american Nouriel Roubini este de parere ca in aproximativ 6 luni zona euro se va prabusi si va ramane asa timp de cel putin 3 ani si maxim 5 ani.

El a facut aceste declaratii pentru ziarul moscovit "RBC Daily", preluat de The Voice of Russia. Intre timp insa, mai noteaza sursa citata, expertii sunt siguri ca exista anumite cercuri de interese in SUA care se bucura la auzul acestor "predictii".

Profesorul Nouriel Roubini a devenit faimos dupa ce a prevazut criza economica din 2008 din SUA. Acum, el afirma ca in aproximativ 6 luni guvernul grec va cadea, iar Italia si Spania vor pierde aproape in acelasi timp accesul la pietele de capital. In acest timp, zona euro va incepe sa se prabuseasca, chiar daca - pe de alta parte - Germania, Finlanda si Olanda - vor ramane in picioare.

Cu toate acestea, nu se va mai putea vorbi de o "zona euro". Roubini mai afirma ca vinovati pentru aceasta situatie vor putea fi considerati atat Germania, cat si tarile din sudul Europei.

Unii experti insa sunt foarte sceptici in privinta acestor noi predictii ale profesorului american. Directorul Institutului pentru Problema Globalizarii din Rusia, Mihail Deliaghin, a declarat pentru The Voice of Russia ca din anul 2000 si pana acum s-au tot facut predictii despre prabusirea dolarului american. "Sunt foarte sceptic in privinta acestor predictii", a mai spus el.

Un alt economist cunoscut in Rusia, co-presedintele Consiliului National de Strategie, Iosif Diskin, spune ca previziunile lui Roubini nu reprezinta altceva decat niste exagerari periculoase ale riscului provocat de criza datoriilor. De altfel, Iosif crede exact opusul, adica faptul ca - treptat - economia Europei va deveni mai puternica in urma acestei crize.

Sursa: The Voice of Russia

VIDEO PROTVPLUS.RO