OTV a intrat in faliment. Tribunalul Bucuresti a declansat procedura de insolventa a televiziunii

Dan Diaconescu

OTV a intrat in faliment, dupa ce, miercuri, Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea societatii Mamitzu Production SRL, care a cerut instantei declansarea procedurii insolventei pentru televiziunea lui Dan Diaconescu.

Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului Bucuresti (TB), pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolventei in cazul societatii Ocram Televiziune SRL, potrivit datelor publicate pe site-ul TB. Materia juridica in acest caz este falimentul.

Societatea Ocram Televiziune SRL detine licenta audiovizuala a televiziunii OTV. Actionarii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu - asociat principal (80,1%) si GMG Media Box SA (19,9%). Actionarii GMG Media Box SA sunt: PSV Company SA - 99,996%, Enache Sorin si Druica Constantin - cu cate 0,002%. Actionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) - 54,422728%, Asociatia salariatilor din SNP Petrom SA (25 asociati) - 25%, PSV Company SA - 10,010714% si actionari persoane fizice (8577) - 10,566558%. Actionar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al carei actionar unic este Luca Liviu.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul TB, instanta a admis miercuri, 28 martie, solicitarea Mamitzu Production SRL de declansare a procedurii insolventei in cazul OTV.

De asemenea, instanta ordona ridicarea dreptului de administrare a debitoarei (OTV, n.r.) si dispune incetarea mandatului administratorilor statutari ai debitoarei.

Citește și
Dan Diaconescu
Decizie CNA: Emisia OTV va fi oprita timp de 3 ore pentru publicitate politica
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Instanta a decis, totodata, sa desemneze provizoriu, pana la prima adunare a creditorilor, ca administrator judiciar pe ACSIS SOLV IPURL, cu o retributie lunara de 2.000 lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei.

Pe de alta parte, daca administratorul judiciar refuza numirea pe motive temeinice, va notifica judecatorul sindic in termen de 5 zile de la comunicarea sentintei de numire, sub sanctiunea aplicarii unei amenzi de 500 - 1.000 lei in caz de necomunicarea refuzului.

Administratorul judiciar va notifica creditoarea, debitoarea, actionarii/ asociatii si ORC - Bucuresti cu privire la urmatoarele aspecte: termenul limita pentru inregistrarea cererilor de administrare a creantelor la 21.05.2012; termenul de verificarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar la 21.06.2012; termenul de definitivarea tabelului creantelor la 21.07.2012; termenul pentru solutionarea contestatiilor la tabelul preliminar la 11.07.2012; locul si data, respectiv ora primei sedinte a adunarii generale a creditorilor.

In termen de 40 de zile de la comunicare, administratorul judiciar va intocmi un raport amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila pentru a putea fi angajata raspunderea patrimoniala a acestora.

Administratorul judiciar va inventaria patrimoniul debitoarei si va lua masuri pentru conservarea bunurilor, aplicand sigilii acolo unde este cazul, va intocmi bilantul de deschidere a procedurii, va depune diligente pentru recuperarea creantelor debitoarei.

Pe durata perioadei de observatie, administratorul judiciar se va ingriji de redimensionarea organigramei, astfel incat sa corespunda acestei etape si va asigura continuarea activitatii in scopul obtinerii unui rezultat financiar cat mai bun.

De la data deschiderii procedurii, se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitoarei sau bunurilor sale, respectiv orice termene de prescriptie a acestor actiuni.

Pe perioada de observatie, OTV va putea sa continue desfasurarea activitatilor curente si poate efectua plati catre cunoscuti care sa se incadreze in conditii obisnuite de exercitare a activitatii curente sub conducerea administratorului judiciar.

Administratorul judiciar va mentine sau va denunta contractele incheiate de debitoare in functie de necesitati si oportunitatea lor, iar acolo unde se impune va solicita anularea actelor frauduloase incheiate in dauna creditoarei si a oricaror transferuri patrimoniale.

Decizia instantei de admitere a procedurii insolventei in cazul OTV poate fi atacata cu recurs in 7 zile de la comunicare.

Decizia Tribunalului Bucuresti vine dupa ce, marti, CNA a aplicat OTV cea mai drastica sanctiune posibila - injumatatirea licentei audiovizuale -, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala, astfel postul mai poate emite pana pe 28 septembrie.

Licenta audiovizuala a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013, fapt pentru care injumatatirea perioadei licentei sale face ca televiziunea lui Dan Diaconescu sa mai poata emite pana pe 28 septembrie 2012, dupa cum au spus membrii CNA.

Ulterior, daca doreste ca OTV sa mai poata emite, Dan Diaconescu trebuie sa ceara CNA prelungirea licentei.
Dan Diaconescu mai detine insa o televiziune - Direct Digital TV (DDTV), pe care o poate folosi in cazul in care licenta OTV nu va mai fi prelungita dupa 28 septembrie 2012.

Prezent la sedinta de marti a CNA, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV si realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus ca nu a facut publicitate politica in emisiunile sale.

"Nu sunt membru in PPDD, nu am nicio functie in PPDD. In emisiunile mele au fost prezenti si alti reprezentanti ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat ca el da doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legatura directa in acte si nu pot fi invocat intr-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat ca problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Basescu, dar si ca urmare a faptului ca membrii CNA sunt reprezentantii unor partide politice.

Pe de alta parte, joi, in fata cladirii in care, la etajul al saselea, se afla birourile Consiliului National al Audiovizualului, peste 600 de persoane au protestat nemultumite de faptul ca institutia a decis ca OTV nu va mai putea emite din 28 septembrie. Protestul lor nu a fost autorizat de Primaria Capitalei.

Tot joi, CNA a respins solicitarea OTV de reanalizare a sanctiunii prin care Consiliul a decis injumatatirea licentei televiziunii lui Dan Diaconescu.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
OTV va fi inchis. CNA a aplicat cea mai drastica sanctiune. Reactia lui Dan Diaconescu
OTV va fi inchis. CNA a aplicat cea mai drastica sanctiune. Reactia lui Dan Diaconescu

CNA a aplicat, marti, OTV cea mai drastica sanctiune posibila -injumatatirea licentei audiovizuale-, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala.

Decizie CNA: Emisia OTV va fi oprita timp de 3 ore pentru publicitate politica
Decizie CNA: Emisia OTV va fi oprita timp de 3 ore pentru publicitate politica

CNA a decis, joi, sa intrerupa emisia obisnuita a OTV timp de 3 ore, in intervalul 18.00 - 21.00, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului si la "viitorul presedinte al Romaniei" Dan Diaconescu.

Dosarul
Dosarul "Baieti de vanzare": Doru Iuga, directorul OTV, si alti patru barbati au fost retinuti

Directorul OTV Doru Iuga, omul de afaceri german Klaus Zander si alte patru persoane au fost retinuti, joi seara, in urma audierilor de la Politia Capitalei, patru fiind acuzati de proxenetism si doi de intretinere de raporturi sexuale cu un minor.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.