Marea Britanie are o noua bancnota de 5 lire. Testul mai putin obisnuit la care a fost supusa de guvernatorul Bancii Angliei

15-09-2016 08:40


Noua bancnota de cinci lire a trecut testul... sosului de curry. Guvernatorul Bancii Angliei a vrut sa demonstreze cat este de rezistenta.

El a ales aceasta metoda, cam indoielnica totusi, la un targ de mancare vanduta pe strada, in centrul Londrei.

Mark Carney, guvernatorul Bancii Angliei: "Iat-o, noua bancnota de cinci lire! Vom face una dintre primele tranzactii. Winston Churchill, pe o parte, Majestatea sa, regina, pe cealalta parte. Acesta este cel mai sever test la care o putem supune."

Noi suntem de mult obisnuiti cu bancnotele pe suport de polimer. Le folosesc si alte tari ca Australia si Canada, dar in Regatul Unit bancnota de cinci lire este prima din plastic, rezistenta la masina de spalat si - iata - la sosul uleios.

Noua bancnota, imprimata pentru inceput in 440 de milioane de exemplare, are inscrisa una dintre faimoasele declaratii ale lui Winston Churchill, facuta in 1940 in fata parlamentului: "Nu va ofer nimic altceva decat sange, durere, lacrimi si sudoare."
 

VIDEO PROTVPLUS.RO