Guvernul da startul "Loteriei bonurilor fiscale". Cand va avea loc prima extragere, cu fond de premiere de 1 milion de lei

Ultimul update: Duminica 25 Ianuarie 2015 06:53
Data publicarii: Joi 22 Ianuarie 2015 11:23
Categorie: Financiar

De luna viitoare, cereti bonurile la cumparaturi si nu le aruncati. Ati putea castiga chiar si un milion de lei noi, anunta Ministerul de Finante, care propune organizarea primei ''Loterii a Bonurilor Fiscale'', in a doua zi de Pasti, pe 13 aprilie.

Sansele de castig sunt mai mari ca la 6 din 49, sustine ministrul Darius Valcov. Acesta a lansat joi in dezbatere ordonanta care, promite el, va fi adoptata pana in 4 februarie.

Potrivit legii, extragerea va fi facuta de Loteria Romana, care va folosi aparate cu bile asemanatoare celor de la 6 din 49. Se va extrage mai intai ziua in care a fost emis bonul castigator. Apoi cele trei cifre care reprezinta suma inscrisa pe bonul fiscal, fara zecimale, intre 1 si 999 de lei. Pentru validare, bonul trebuie dus la orice sediu ANAF, unde expertii il analizeaza.

Un bon fiscal valid are scris pe el numele si codul fiscal al firmei care l-a emis, adresa acesteia, numarul de ordine, data si ora emiterii, denumirea cumparaturilor, preturile si cantitatea, TVA-ul si valoarea totala a bonului. Nu trebuie sa aiba pe el stampila unitatii.

Prima extragere ar putea avea loc a doua zi de Pasti, scrie pe site-ul Ministerului de Finante. Ministrul Darius Valcov spune ca la loterie vor participa bonurile emise in lunile februarie, martie si aprilie.

Darius Valcov, ministrul de Finante: "Pentru Paste ne gandim sa intre toate bonurile cu o valoare intre 1 si 999 lei emise in perioada februarie - 13 aprilie, practic din momentul in care apare legea si e publicata in Monitorul Oficial, pana la data cand are loc extragerea."

In cazul bonurilor de peste o mie de lei, evaziunea este mult mai mica. Probabilitatea de a castiga la loteria bonurilor fiscale este un pic mai mica decat cea de a nimeri 4 numere la Loto.

Darius Valcov, ministrul de Finante: "Sansele sunt destul de mari, eu zic ca sunt chiar mai mari decat la 6 din 49. Practic, orice bon fiscal pe care-l aveti din luna februarie va intra la aceasta tragere la sorti. Cu cate aveti mai multe, cu atat mai multe sanse. Castigatorii sau Castigatorul vor imparti premiul de un milion de lei. Daca nu va fi un castigator, premiul se reporteaza pentru luna viitoare."

Castigatorul sau castigatorii au 30 de zile la dispozitie sa isi revendice premiul. Rezultatele extragerilor vor fi publicate pe site-ul Ministerului de Finante. Daca e validat, premiul este virat intr-un cont bancar in maximum 3 luni de la data extragerii. O persoana poate revendica un singur premiu, iar cel care revendica trebuie sa fie major. Premiul va fi impozitat, dar noul Cod Fiscal din martie va stabili cuantumul.

Ministrul mai spune ca Ordonanta Loteriei Bonurilor Fiscale va fi adoptata fie saptamana viitoare, fie cel mai tarziu in prima sedinta de guvern din februarie. In acelasi pachet pentru combatrerea evaziunii intra si legea care-i obliga pe comercianti sa isi instaleze in magazine case de marcat cu jurnal electronic.

Perchezitii la un sediu ANAF. Politistii ancheteaza un functionar care ar fi responsabil de o evaziune de 1 milion de EURO
Perchezitii la un sediu ANAF. Politistii ancheteaza un functionar care ar fi responsabil de o evaziune de 1 milion de EURO
VIDEO PROTVPLUS.RO
Yuan
Creșterea economică a Chinei, la cel mai scăzut ritm din 2009. Care sunt cauzele
Reacţiile lăutarilor, după ce au aflat că ANAF verifică nunţile. Nici Tăriceanu nu e mulţumit
Banca Mondială: “Regândiţi tot sistemul de taxare, analizaţi totul, inclusiv cota unică! Pericolul se apropie"
Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,28%, cel mai mare nivel din ultimele două luni
Cuplurile căsătorite, în vizorul ANAF. Riscă amendă de 5.000 de lei
”Cea mai mare fraudă fiscală din istoria Europei”: 55 de miliarde de euro
ANAF
Românii care au făcut nuntă, luați la întrebări de ANAF. Ce cupluri vor primi solicitări
Subvenții pentru diesel. Câți bani primesc proprietarii pentru a-și schimba mașinile pe motorină
Fiscul ia în vizor nunțile: formularele trimise tinerilor căsătoriți. Amenzi de 2.000-5.000 de lei
Mega-proiectul cu care chinezii schimbă fața Europei Centrale și de Est. Poziția României
A opta lună, cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE. Cu cât au crescut prețurile
BNR limitează gradul de îndatorare. Care sunt noile condiții de creditare