De Sarbatori, biletele de avion sunt de 3 ORI mai scumpe. Cat costa un bilet Bucuresti-Londra acum si ce pret are in ianuarie

Dată publicare: 27-12-2014 08:02
Dată actualizare: 29-12-2014 07:02


Amanati-va zborurile, daca puteti, pentru ianuarie si februarie. Potrivit unui studiu, biletele de avion sunt de trei ori mai scumpe in perioada Sarbatorilor.

Si asta pentru ca operatorii aerieni au foarte multi pasageri in decembrie si foarte putini in primele doua luni ale anului. De pilda, de Ziua Indragostitilor, puteti cumpara un bilet Bucuresti-Roma cu 30 de euro. In vreme ce acum, slabe sanse sa gasiti sub 150.

Pasagerii au platit mai mult pentru o cursa in luna cadourilor.

Turist: "300 si ceva la Tel Aviv. La Monte Carlo, 95 de euro."

Daca si-ar fi putut amana plecarea, gaseau preturi mai bune, spun cei care au calculat cat platim pe un bilet de avion. Un bilet la Londra costa acum 200 de euro si porneste de la 35 de euro in ianuarie sau februarie. La Roma veti putea ajunge de Valentines Day cu numai 30 de euro. Si tarifele la cazare scad in primele doua luni din an.

Manuela Melinescu, reprezentantul unei agentii: "Am observat ca, incepand cu luna ianuarie, dar si februarie, preturile scad de trei patru ori pentru majoritatea rutelor. Ianuarie este o luna mai slaba din punct de vedere al calatoriilor."

Cele mai ieftine bilete incep de la 17 euro - zburati de la Timisoara la Milano. De la Bucuresti puteti ajunge la Milano cu 26 euro sau la Bruxelles cu 28 de euro.

Atentie! Nu trebuie sa asteptati luna ianuarie sau februarie pentru a va lua bilet. Daca vreti sa cumparati bilete ieftine, specialistii ne sfatuiesc sa le luam cu cel putin o luna inainte de zbor. Regula este foarte simpla. Zece la suta din locurile dintr-un avion se vand la pret redus, restul sunt la pret normal.

In cazul companiilor low-cost, nu uitati de costurile suplimentare, cum ar fi taxa pentru bagajul de cala sau pentru chek-in-ul pe aeroport.

Si puneti bani deoparte si pentru autobuz sau taxi. Companiile low cost aterizeaza la Londra la peste 50 de kilometri distanta de oras, iar transferul costa chiar si 16 euro cu autobuzul. In Paris aterizati la 88 de kilometri si platiti aproape 18 euro.
 

Tags: avion, bilete, zbor,


VIDEO PROTVPLUS.RO