Critici culinari celebri, în România. Reacția unui vietnamez după ce mănâncă mămăligă și mici

×
Codul embed a fost copiat

Un client mulţumit îţi poate aduce alte câteva sute de muşterii, însă unul dezamăgit de ce a primit pe farfurie îi va alunga pe toţi curioşii care se documentează online.

 

Tocmai de aceea, străinii care fac turism gastronomic şi scriu despre asta pot să crească sau să strice o afacere. Sunt critici culinari de profesie ori bloggeri cu vizibilitate mare, care ţin jurnale pe internet şi împărtăşesc sutelor de mii de amici virtuali impresii despre mâncarea noastră şi despre restaurantele pe care le-au vizitat.

Quang Tran, vietnamez la origine şi canadian prin adopţie, călătoreşte prin lume, apoi găteşte el însuşi ce i-a plăcut mai mult.

Quang Tran: ”Ultimul lucru pe listă, mămăliga! Este ”polenta” românească.

Citește și
preparate vegane
Targ cu mâncare și desert vegane, în Capitală. ”Are gust de carne”
VIDEO. Zelenski, reacție după discuția dintre Olaf Scholz și Vladimir Putin

E drept, bloggerul nu mai separă micii şi îi găteşte la cuptor. Dar de vreme ce plescăie mulţumit, e clar că cei 35 de mii de urmăritori vor avea încredere în reacţia lui.

Jason Billam, călător de profesie, gurmand amator. Episodul despre Bucureşti are aproape 600 de mii de vizualizări. Traduce totul din lire sterline în lei, apoi face alegeri... să le spunem atipice.

Jason Billam: ”Trec întâi în revistă preţurile din meniu. Supe- 10 lei, 12 lei.

Până la urmă, mi-am luat nişte mâncare românească foarte bună, cu numai 24 de lei: nişte "cârnaţi" din carne tocată de viţel cu mămăligă şi varza călită.

Peste 140 de mii de spectatori are şi un film postat de Minority Nomad, un american care testează ciorba de burtă.

Documentează apoi o pastramă pe care gazdele se pregătesc să o facă în ceaun.

Minority Nomad: ”E foarte gustoasă şi aşa! Se pare că o poţi mânca şi crudă. O, Doamne, cred că nu-i o idee bună.

Daneger şi Stacy au venit din Noua Zeelandă.

Daneger și Stacy: ”Aici e varză murată. Nu ştiu dacă vă daţi seama cât de mari sunt borcanele, comparativ cu mâna mea.
O să încerc ceva numit "bulz", o mămăligă cu brânză gratinată deasupra. Arată şi miroase minunat.

Evident că, în industria ospitalităţii, ar trebui să îţi tratezi toţi clienţii la fel: ireproşabil! Doar că noii critici culinari ai internetului - neprofesionişti, dar neiertători- sunt capabili să influenţeze într-un timp foarte scurt volume mari de potenţiali clienţi.

Adică o simplă recenzie însoţită de poze sau un filmuleţ de câteva minute înseamnă capital de imagine pe care îl poţi câştiga sau... care-ţi scapa printre degete. Aşa că cei care lucrează în restaurante încep să înveţe să îi identifice.

Manager: ''Stiu să-şi aranjeze cumva set-up-ul pentru poze, sunt mai preocupaţi de ce fac decât nişte clienţi obişnuiţi. Dacă ai ochiul format, îi prinzi!

Manager: ''E bine să îi lăsăm să filmeze, să pozeze, să scrie mai departe.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așa au provocat kosovarii ultrașii din România: gesturile făcute înainte de scandarea "Serbia, Serbia"
FOTO Așa au provocat kosovarii ultrașii din România: gesturile făcute înainte de scandarea "Serbia, Serbia"
Citește și...
Festival culinar în Sibiu. Vedetele: pita de casă și pasta de jumări
Festival culinar în Sibiu. Vedetele: pita de casă și pasta de jumări

Piaţa Mare din Sibiu găzduieşte în aceste zile un festival culinar, iar cei 40 de bucătari care participă îi aşteaptă pe vizitatori cu sute de preparate.

Targ cu mâncare și desert vegane, în Capitală. ”Are gust de carne”
Targ cu mâncare și desert vegane, în Capitală. ”Are gust de carne”

Mâncărurile fără carne câștiga tot mai mulți adepți în România, mai ales acum în post.

Italienii și filipinezii care vin să lucreze la noi în țară: ”Salariul e mult mai mic, aici e mai bine”
Italienii și filipinezii care vin să lucreze la noi în țară: ”Salariul e mult mai mic, aici e mai bine”

În timp ce bucătarii noştri pleacă în Italia sau Marea Britanie, străinii lucrează în restaurantele de la noi. Unii spun că nu-și găsesc de lucru în țările lor, pentru că sunt prea mulți absolvenţi ai școlilor de gastronomie.

Pentru refugiaţii care au fost bucătari în ţările lor, Franţa e ţara în care o pot lua de la capăt
Pentru refugiaţii care au fost bucătari în ţările lor, Franţa e ţara în care o pot lua de la capăt

Mereu curioşi să încerce gusturi noi, francezii renunţă la prejudecăţi când se aşează la masă. Restaurantele nu ratează ocazia de a le stârni curiozitatea clienţilor, dând în acelaşi timp o nouă şansă unor oameni nevoiţi să ia viaţa de la capăt.

Recomandări
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii

În 2024, România rămâne campioana scumpirilor în Uniunea Europeană. Conform previziunilor Comisiei Europene, țara noastră va încheia anul cu cea mai mare rată a inflației, ceea ce înseamnă că la noi prețurile cresc mai repede decât în orice alt stat UE.

Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului

Premierul Marcel Ciolacu spune că a primit răspuns scris din Ucraina privind interdicţia lui George Simion în această ţară și a făcut public documentul primit de la Kiev.

Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor
Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor

Campania „Deșteaptă-te, România!" ajunge vineri seară la final. În aceste două săptămâni Știrile ProTV au prezentat modele educaționale din țară și din străinătate, promovate de dascăli care susțin excelența.