Critici culinari celebri, în România. Reacția unui vietnamez după ce mănâncă mămăligă și mici

Ultimul update: Marti 31 Iulie 2018 20:01
Data publicarii: Marti 31 Iulie 2018 19:54
Categorie: Financiar

Un client mulţumit îţi poate aduce alte câteva sute de muşterii, însă unul dezamăgit de ce a primit pe farfurie îi va alunga pe toţi curioşii care se documentează online.

 

Tocmai de aceea, străinii care fac turism gastronomic şi scriu despre asta pot să crească sau să strice o afacere. Sunt critici culinari de profesie ori bloggeri cu vizibilitate mare, care ţin jurnale pe internet şi împărtăşesc sutelor de mii de amici virtuali impresii despre mâncarea noastră şi despre restaurantele pe care le-au vizitat.

Quang Tran, vietnamez la origine şi canadian prin adopţie, călătoreşte prin lume, apoi găteşte el însuşi ce i-a plăcut mai mult.

Quang Tran: ”Ultimul lucru pe listă, mămăliga! Este ”polenta” românească.

Targ cu mâncare și desert vegane, în Capitală. ”Are gust de carne”

E drept, bloggerul nu mai separă micii şi îi găteşte la cuptor. Dar de vreme ce plescăie mulţumit, e clar că cei 35 de mii de urmăritori vor avea încredere în reacţia lui.

Jason Billam, călător de profesie, gurmand amator. Episodul despre Bucureşti are aproape 600 de mii de vizualizări. Traduce totul din lire sterline în lei, apoi face alegeri... să le spunem atipice.

Jason Billam: ”Trec întâi în revistă preţurile din meniu. Supe- 10 lei, 12 lei.

Până la urmă, mi-am luat nişte mâncare românească foarte bună, cu numai 24 de lei: nişte "cârnaţi" din carne tocată de viţel cu mămăligă şi varza călită.

Peste 140 de mii de spectatori are şi un film postat de Minority Nomad, un american care testează ciorba de burtă.

Documentează apoi o pastramă pe care gazdele se pregătesc să o facă în ceaun.

Minority Nomad: ”E foarte gustoasă şi aşa! Se pare că o poţi mânca şi crudă. O, Doamne, cred că nu-i o idee bună.

Daneger şi Stacy au venit din Noua Zeelandă.

Daneger și Stacy: ”Aici e varză murată. Nu ştiu dacă vă daţi seama cât de mari sunt borcanele, comparativ cu mâna mea.
O să încerc ceva numit "bulz", o mămăligă cu brânză gratinată deasupra. Arată şi miroase minunat.

Evident că, în industria ospitalităţii, ar trebui să îţi tratezi toţi clienţii la fel: ireproşabil! Doar că noii critici culinari ai internetului - neprofesionişti, dar neiertători- sunt capabili să influenţeze într-un timp foarte scurt volume mari de potenţiali clienţi.

Adică o simplă recenzie însoţită de poze sau un filmuleţ de câteva minute înseamnă capital de imagine pe care îl poţi câştiga sau... care-ţi scapa printre degete. Aşa că cei care lucrează în restaurante încep să înveţe să îi identifice.

Manager: ''Stiu să-şi aranjeze cumva set-up-ul pentru poze, sunt mai preocupaţi de ce fac decât nişte clienţi obişnuiţi. Dacă ai ochiul format, îi prinzi!

Manager: ''E bine să îi lăsăm să filmeze, să pozeze, să scrie mai departe.

Festival culinar în Sibiu. Vedetele: pita de casă și pasta de jumări

Festival culinar în Sibiu. Vedetele: pita de casă și pasta de jumări

VIDEO PROTVPLUS.RO

VOCEA ROMANIEI

Antrenorii, în campanie electorală!

Ce motive au concurenții să ii aleagă pe Smiley , Andra​, Tudor Chirilă sau Irina Rimes​? Tu în ce echipă te-ai duce?


02:12

VOCEA ROMANIEI

Vocea României face 8 ani!

Ce făceau vedetele la 8 ani?


01:50

PROMO

La Untold a fost plin de magie în foișorul PRO TV

În cadrul unui festival magic, vedetele PRO TV și-au lăsat amprenta la foișorul PRO TV. Au dansat, s-au distrat, au trăit la maxim fiecare moment magic Untold.


01:49

VOCEA ROMANIEI

Reguli noi la Vocea Romaniei!


01:30

VOCEA ROMANIEI

Antrenorii emisiunii Vocea Romaniei​ au raspuns provocarii AM/N-AM

Tudor Chirila, Andra, Smiley si Irina Rimes s-au distrat raspunzand la cele mai nebune intrebari


03:13

PROMO

Interviu exclusive Subcarpați UNTOLD 2018

Am stat de vorbă cu cei de la Subcarpați care au făcut un show absolut incendiar la UNTOLD.


09:15

PROMO

Interviu EXCLUSIV Markus Schulz, interviu în exclusivitate la UNTOLD 2018: "Mă voi căsători cu o româncă."

Markus Schulz tocmai a semnat cu o casă de discuri din România. Și nu este singurul lucru care îl leagă de țara noastră. La anul, o va duce la altar pe logodnica lui româncă.


03:15

PROMO

Interviu Danny Avilla, unul dintre cei mai tineri DJ de la UNTOLD 2018

Are 23 de ani, o gândire extrem de matură și este originar din Spania. Danny Avila, unul dintre cei mai tineri DJ la ora actuală, interviu exclusiv PRO TV #iprotvlauntold


04:33

PROMO

Interviu EXCLUSIV Jason Derulo: "Am vrut să îi ofer unei fete un cadou și nu aveam bani, așa că i-am scris o piesă"

Artistul american Jason Derulo și-a încântat fanii la festival și continuă să o facă și după, într-un interviu EXCLUSIV, pentru PRO TV.


04:59

PROMO

Interviu EXCLUSIV ATB: „În muzică trebuie doar să încerci să fii tu, să rămâi tu. Să rămâi firesc, normal!”

ATB, unul dintre DJ-ii care au făcut atmosferă în orașul de pe Someș, a vorbit într-un interviu EXCLUSIV despre următorul album, despre cel mai dificil moment din cariera sa, dar și despre cum poate un DJ să rămână relevant în anul 2018


07:06
Londonezii îl întâmpină pe Trump cu proteste, la vizita în Marea Britanie

Numărul românilor şi bulgarilor care muncesc în Marea Britanie a ajuns la un nivel record

Turcia, raiul turiștilor după prăbușirea lirei. Străinii cumpără produse de lux cu valiza

PIB-ul a crescut cu 4% în primele șase luni. Pe trimestru, economia României a avansat cel mai mult din UE

ROBOR la trei luni a scăzut la 3,26% pe an

Unde să te muți ca să trăiești bine. Topul celor mai bune orașe pentru locuit

Capitala cu 10 mil. locuitori care se scufundă, la propriu. Până în 2050 ar putea dispărea

robor

ROBOR la trei luni a scăzut la 3,28%

Criza din Turcia amintește de falimentul Lehman Brothers. Planuri de salvare pentru bănci și companii

Turcii, sfătuiți să-și vândă aurul și dolarii ca să salveze lira. Ce se întâmplă la Ankara

Măsuri dure în capitala UE din cauza turistilor. Evacuari forțate în cazuri extreme

Turcia se adâncește în criză. De ce s-a prăbușit lira și cum afectează Europa

Zona unde producţia de struguri va fi cu până la 40% mai mică. Parazitul care afectează recolta