Festival culinar în Sibiu. Vedetele: pita de casă și pasta de jumări

Ultimul update: Duminica 03 Iunie 2018 20:40
Data publicarii: Duminica 03 Iunie 2018 18:12
Categorie: Social

Piaţa Mare din Sibiu găzduieşte în aceste zile un festival culinar, iar cei 40 de bucătari care participă îi aşteaptă pe vizitatori cu sute de preparate.

Vedete rămân însă pita de casă, untura şi pasta de jumări afumate, numai bune cu o ceapă roşie spartă cu pumnul. Atmosfera este întregită de concerte, iar seara, de proiecţii de film.

La festivalul culinar ies în evidenţă preparatele locale. Pofticioşii pot gusta un sandviş transilvănean cu pită, fie cu untură, fie cu pastă de jumări, dar musai cu ceapă roşie şi paprica.

Producător local: "Eu, copil fiind, luam o pită cu unsoare şi cu pastă de jumări şi fugeam cu ea pe uliţă. Exact, pe uliţă. Street Food-ul putem spune că s-a născut la noi În România."

Câteva tarabe mai departe, găsim tot ce are bucătăria asiatică mai bun.

Care este cel mai bun restaurant din România, potrivit ghidului Gault et Millau

Bucătar: "Aici avem somon proaspăt. Orez aromatizat cu oţet japonez, dresing japonez. Şi ca tot ce e japonez, totul este simplu, dar detaliile contează."

Iar pofticioşii vor să încerce cam tot.

Peste 20.000 de vizitatori au fost în primele două zile de festival culinar.

Organizator: "Având în vedere că Sibiul va deţine anul viitor titlul de regiune gastronomică europeană, noutatea ediţiei de anul ăsta este dorinţa nostra de a combina vechiul cu noul, arhaicul cu modernul."

Preţurile încep de la 4 lei pentru o pâine de casă unsă cu pastă de jumări şi pot ajunge şi până la 30 de lei pentru un burger bine rumenit.

Vinurile extreme, apreciate și produse și în România. ”Reușesc să lase cu gura cască jurații”

Vinurile extreme, apreciate și produse și în România. ”Reușesc să lase cu gura cască jurații”

VIDEO PROTVPLUS.RO

LA MARUTA

Doina Bascovului, dans traditional de Sanziene

Lorena: "De cand am castigat Duelul Ansamblurilor, ne merge foarte bine."




07:07

LA MARUTA

Majda, transformare ca la Hollywood

Majda: "Nu m-au lasat sa vad cum arat."




01:59

LA MARUTA

Andreea Tonciu, gospodina pentru Maruta

Andreea Tonciu: "Sunt experta in a gati ciorbe."




09:12

LA MARUTA

Vedetele si superstitiile lor

Adela Popescu: "Cand zbor cu avionul mereu port o cruciulita la mine."




05:04

LA MARUTA

La multi ani, Jorge!

Jorge: "De ziua mea imi doresc multe hituri."




02:40

LA MARUTA

Prin Europa, cu Speak si iubita lui

Speak: "De fiecare data cand zbor imi este frica. Doamne ajuta!"




12:50

LA MARUTA

Ultima zi din "Saptamana Picanta"

Chef Paco: "Sunt bucatar de 14 ani. In Mexic totul este foarte iute."




12:50

LA MARUTA

Gospodar fara pereche, dar care stie ce vrea

Nelutu Seraficiean: "Vreau sa am o iubita care sa nu fie mai inalta decat mine."




09:12

LA MARUTA

Claudia Ghitulescu, cu permisul luat, dar cu talent

Claudia: "Politistii au fost cam rautaciosi cu mine, niste aroganti. Mi-au luat permisul."




12:02

GOSPODAR FARA PERECHE

Dorin Nacreala, cioban de la varsta de 6 ani, isi doreste o sotie care sa iubeasca animalele

Vrei sa-l cunosti pe Dorin Nacreala? Inscrie-te pe https://gospodarfarapereche.protv.ro




05:13
sculptura

Într-o comună din Vâlcea, personajele din basme sunt sculptate cu ajutorul drujbei

Ploile abundente au distrus cuiburile berzelor. Zece pui au ajuns la un adăpost din Sibiu

14.000 de elevi din ţară, înscriși la școala de vară. Cum funcționează și cât costă

Criză de locuri în creşele de stat din România. 900 de familii au rămas pe dinafară, la Cluj

Cum se distrează turiştii pe pârtie, în plină vară

Cum să faci înghețată dintr-un singur ingredient

foodstory

Tips & tricks: Cum să faci rapid varză murată în borcan

Cea mai bună metodă de sotat ciupercile

Proiectul inedit care ar putea pune capăt hranei nesănătoase în grădiniţe şi şcoli

Profit de 10 ori mai mare pentru fermierii care au ales să cultive porumbul timpuriu. E mai sănătos ca pâinea

5 femei bucătar pe care trebuie să le urmărești pe Instagram

Cum să gătești un cotlet de porc precum un steak