Targ cu mâncare și desert vegane, în Capitală. ”Are gust de carne”
Mâncărurile fără carne câștiga tot mai mulți adepți în România, mai ales acum în post.
Sunt ușor de preparat, gustoase și sănătoase, spun bucătarii. Pot fi completate cu un desert tot vegan sau cu un vin bio. Zeci de astfel de produse au fost prezentate la un târg de profil din Capitală.
Ancuţa pregăteşte un jackfruit, un fruct exotic despre care se spune că are gust de carne. După ce l-a scos din conservă, îl lasă pe foc aproximativ 20 de minute, până când scade supa.
Adaugă apoi sosul de roșii și condimentele. Seamănă cu o tocăniţă, dar garnitura din pastă de avocado cu puţin usturoi verde îi dă un aspect exotic.
Femeie: "Are gust de carne."
Ancuţa Doboş: "Poate înlocui un prânz, e bogat în vitamine, fier, magneziu.'
De la un astfel de târg nu puteau lipsi burgerii vegetarieni. Mai toți vizitatorii au gustat din ei. Apoi au încercat băuturile.
Copiii au fost atraşi de îngheţată. Iar domnișoarele și doamnele care au trecut pe la târg au zăbovit și la standurile cu produse cosmetice.
Oricât ne-ar încânta produsele vegane, nutriţioniştii ne sfătuiesc să renunţăm la carne, ouă şi lapte doar pentru perioade scurte de timp.