Pentru refugiaţii care au fost bucătari în ţările lor, Franţa e ţara în care o pot lua de la capăt
Mereu curioşi să încerce gusturi noi, francezii renunţă la prejudecăţi când se aşează la masă. Restaurantele nu ratează ocazia de a le stârni curiozitatea clienţilor, dând în acelaşi timp o nouă şansă unor oameni nevoiţi să ia viaţa de la capăt.
MOHAMED AL-QADI era un bucătar vedetă în Siria, înainte de război. În urmă cu doi ani a fugit în Egipt, de unde a traversat Mediterana spre Italia şi în cele din urmă a ajuns în Franţa. Au fost momente când n-a ştiut dacă o să aibă ce mânca a doua zi.
Acum, în sfârşit, a căpătat siguranţa zilei de mâine şi face ce ştie el mai bine: mâncare. Aşa a reuşit să mai clatine din prejudecăţile oamenilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un antreprenor local a lansat un proiect ambiţios. În bucătăriile firmei sale de catering, găseşti zilnic la treabă bucătari din Iran, Etiopia sau Siria. Louis nu vrea ca imigranţii să-şi adapteze stilul la bucătăria franţuzească, ci să gătească feluri autentice, specifice ţărilor lor.
Ideea a funcţionat, căci, la doi ani de la înfiinţare, firma are agenda plină de evenimente la care asigură mâncarea. Iar bucătarii solicitanţi de azil merg uneori să facă demonstraţii şi să le dea explicaţii clienţilor curioşi.
Această firmă nu e singura care a angajat bucătari refugiaţi. Şi alte restaurante încearcă să-şi atragă clienţii cu mâncăruri exotice gătite de bucătari nativi.