Cele doua extreme ale averilor ministrilor lui Ciolos. De la 600.000EUR si vila in Franta, la un apartament in sectorul 1


Ultimul update: Sambata 12 Decembrie 2015 00:19
Data publicarii: Miercuri 09 Decembrie 2015 19:06
Categorie: Stiri Economice

Ministrii cabinetului Ciolos au inceput sa-si publice declaratiile de avere actualizate, desi conform legii aveau la dispozitie 45 de zile de la preluarea mandatului ca sa faca asta.

Dintre toti tehnocratii premierului, cel mai bine sta ministrul Economiei, Costin Borc. Are peste 600 de mii de euro in conturi si o casa de vacanta in Franta.

Pana la publicarea noilor declaratii de avere, seful de la transporturi, Marian Dan Costescu parea cel mai avut cu 6 terenuri, 2 apartamente in Bucuresti si o casa demolabila, un apartament la Rosiori de Vede si o casa de vacanta la Horezu. Plus 100 de mii de euro in conturi si o ferma de animale la Horezu.

Acum noul ministru al economiei Costin Borc impresioneaza cu un apartament si o casa de vacanta in Franta care are un teren de 7 mii de metri patrati .

Alte 3 terenuri de peste 50 de hectare le detine in Bucuresti si Teleorman. Mai are un apartament si o casa in Bucuresti, bijuterii in valoare de aproximativ 15.000 euro si tablouri de 4000 de euro.

In banca pastreaza peste 600 de mii de euro, aproximativ 1 milion in lei, peste 370 de mii de dolari, si 100 de mii de franci. Are si actiuni in valoare de 60 de mii de euro. La capitolul venituri a declarat un salariu anual de peste 1 milion de lei si inca 47 de mii de euro din chirii. Totodata a vandut si o casa de peste 1 milion de lei.

Pe locul doi ar fi ministrul Apararii Nationale Mihnea Motoc. Si el are o casa de locuit in Franta, cumparata anul trecut cu un credit. Potrivit noii declaratii de avere detine impreuna cu sotia 5 terenuri cu suprafete cuprinse intre 660 de metri patrati si 2 hectare. 2 apartamente in Bucuresti de 100 respectiv 128 de mp si o casa de locuit in Sinaia de 200 mp. Folosesc 3 autoturisme de lux si poarta bijuterii in valoare de 25.000 dolari . Detine si obiecte de arta in val de 15 000 de euro iar in conturi a strans peste 150 de mii de euro si 45 000 de dolari in banci din strainatate si 20 de mii de lei in banci din Romania. Are si datorii de peste 800 de mii de euro. Anual 44 de mii de euro din indemnizatia de la MAE si 3800 de euro din chirii.


Declaratia de avere a premierului Dacian Ciolos nu s-a schimbat prea mult. Initial nota ca are un teren de 10 mii de metri patrati si o casa de locuit in Bucuresti. Conduce o masina si pastreaza in conturi aproape 180 de mii de euro. Acum are si un apartament in Bucuresti cumparat anul acesta si a construit o casa de vacanta la Cluj. Si-a vandut masina si a imprumutat o ruda cu 48 de mii de euro.

Seful de la interne, Petre Toba, declara in 2012, pe cand era secretar de stat in MAI, ca are 918 metri patrati de teren intravilan in llfov, unde, impreuna cu sotia, avea si o casa. Acum a completat in declaratia de avere inca 4 terenuri mostenite, in suprafata totala de peste 10.000 de mp, o casa si un apartament in Bucuresti. Dar are si o datorie de aprox 100 de mii de franci.

Cea mai modesta la capitolul avere este sefa de la Munca. Ministrul Claudia Costea are doar 1 apartament in sectorul 1 din Bucuresti.

Dacian Ciolos a numit patru noi secretari de stat. Numele anuntate de premier
Iohannis: Romania e interesata de securizarea flancului estic al NATO. Ce spune premierul britanic despre romanii din UK
VIDEO PROTVPLUS.RO