CAMERA ASCUNSA. Cat costa o oglinda intr-un service romanesc, mai scump ca unul din Germania

Ultima actualizare: 03-10-2012 03:11

Credeati ca la noi preturile pieselor auto sunt mari? Aflati ca sunt oficial si cu acte in regula mai scumpe chiar decat in Germania.

Pretul corect pentru o simpla oglinda retrovizoare la un service autorizat ajunge si la 2.000 de lei. Nu e de mirare ca romanii care stau in apropierea granitei isi fac reviziile in Ungaria, Austria sau Bulgaria, unde platesc jumatate fata de Romania.

Am luat la rand atelierele autorizate din Bucuresti ca sa obtinem preturi la piesele cele mai cautate. Oglinzi retrovizoare.

Am gasit la reprezentante din Germania aceleasi piese chiar si la un sfert de pret. Importatorii oficiali recunosc ca suntem mai scumpi decat Occidentul, dar pun adaosurile pe seama costurilor. Manopera nu este insa intotdeauna ieftina sau buna. O spun romanii care nu achita reviziile in lei, ci in leva sau forinti.

Domnul Gheorghe Opre bate drumul peste granita cu Ungaria la fiecare revizie. Si colegii lui de taximetrie procedeaza la fel.

Asa se explica si faptul ca importatorii sunt rentabili, in ciuda crizei. Se mai fac profituri doar in service, din intretinerea masinilor care au fost vandute in anii trecuti, cand "economia duduia".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO