Basescu: "La fiecare 67 de secunde iese un automobil". Cum va influenta uzina Ford economia Romaniei


Ultimul update: Vineri 26 Aprilie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2013 18:53
Categorie: Stiri Economice

Uzina Ford de la Craiova o sa ajute Romania sa aiba exporturi mai mari decat importurile. Asa vede lucrurile presedintele Traian Basescu.

El a vizitat uzina, la o zi dupa ce Ford a lansat in productie un nou motor care va fi vandut in SUA, America de Sud si China.

Noul motor de 1,5 litri se produce deocamdata intr-o cadenta de 100 de unitati pe zi, dar Ford vrea sa creasca de aproape 10 ori productia si sa ajunga la 900 de bucati pe zi.

"Am fost impresionat de faptul ca la fiecare 42 de secunde iese un motor de pe banda si chiar am vrut sa vada daca sunt chiar 42 de secunde. (...) Am stat si dincoace, pe linia de productie, la fiecare 67 de secunde iese un automobil. Este un lucru impresionant", a declarat presedintele Traian Basescu.

Asta inseamna ca pe poarta fabricii ies zilnic 365 de autoturisme B-Max.

"Eu sper ca nu peste foarte mult timp se va incepe si productie unui alt tip de masina decat B-max, pe care trebuie sa va spun, il am acasa, dar nu il conduc ca sa nu fac ce am facut cu Loganul zilele trecute", a mentionat presedintele.

Noul motor va echipa modelele Mondeo si Fusion produse de alte uzine Ford.

"Acest motor va fi exportat si va fi folosit la scara globala, in tari precum China, in Statele Unite ale Americii, in Mexic si in Europa. Asta dovedeste angajamentul Ford fata de aceasta fabrica", a declarat Jan Gijsen, presedintele Ford Romania.

Intarzierile fata de calendarul promis la privatizarea uzinei sunt rezultatul crizei care a lovit industria auto mondiala, dar si lipsa autostrazii spre Craiova promisa de guvernanti celor de la Ford.

Pana acum, Ford a investit 800 de milioane de euro in uzina din Craiova, unde lucreaza aproape 4000 de oameni, care vor produce anul acesta 80.000 de masini si 250.000 de motoare. La incarcare maxima, fabrica ar putea produce 300.000 de masini si 350.000 de motoare anual.

Traian Basescu: Am acasa Ford B-Max, dar nu il conduc ca sa nu fac ce am facut cu Logan-ul
Crestere neasteptata a exporturilor. Daca Dacia isi pierde piata, Romania se intoarce pe minus
Angajatii Ford Romania vor primi de Pasti prime in valoare de 981 de lei
VIDEO PROTVPLUS.RO