100 de investitori vor 10% din Petrom. Cati bani va lua statul
Pretul minim de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) va fi stabilit pana miercuri de catre Guvern. Intermediarul vanzarii pe bursa da ultimele detalii ale tranzactiei.
Directorul general al Renaissance Capital din Londra, Angelo Morganti a declarat duminica intr-o conferinta de presa ca "oferta merge bine, ne-am intalnit cu 100 de investitori, este un interes mare din partea acestora. Saptamana trecuta, doar in Londra, am discutat cu 30 investitori".
Cat costa o actiune si cat castiga statul din aceasta afacere
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El a adaugat ca au fost primite oferte, dar nu a oferit detalii.
"Oferta se deruleaza pe o perioada de doua saptamani (pana la 22 iulie) si se adreseaza investitorilor institutionali", a precizat el.
In vremuri de criza, Petrom a inregistrat o crestere a profitului de 50%
Totodata, Morganti a mentionat ca, in general, astfel de oferte au un discount, dar nu a putut spune daca se va aplica si in cazul ofertei Petrom.
Reprezentantul Renaissance Capital a precizat ca pana in prezent au avut loc discutii cu potentiali cumparatori ai actiunilor Petrom din trei orase. "Am fost in trei orase, Londra, Viena si Frankfurt. Urmatorul oras va fi Geneva. Apoi ne uitam si la alte orase europene. In Moscova nu vom merge. Discutam cu investitorii prin video-conferinte, nu mergem acolo, pentru ca drumul dureaza mult", a aratat Morganti.
Operatiunea prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom are un pret maxim de 0,46 lei/titlu.
Operatiunea este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities. Consortiul a fost selectat la inceputul lunii aprilie.
Actiunile vor fi alocate in doua transe, una de 85% pentru investitorii institutionali si alta de 15% pentru micii investitori.
In ambele transe se va folosi aceeasi metoda de alocare, primand pretul de subscriere si, ulterior, fiind luat in calcul si ordinea in care s-au introdus ordinele.
Subscrierile valide vor fi aranjate in ordinea descrescatoare a preturilor prezentate de investitori, iar ordinele care au acelasi pret vor fi aranjate in functie de momentul introducerii ordinelor.
Petrom, adevaratul beneficiar al resurselor din Marea Neagra