Zi cu ghinion pentru sportivii români de la Olimpiada de la Beijing

18-08-2008 01:00

După o duminică de "aur" pentru ţara noastră, a urmat această zi plină de ghinioane pentru sportivii romani aflaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Marian Drăgulescu a ratat la sărituri, Steliana Nistor a terminat pe locul 7 în finala la paralele, iar Nicoleta Grasu nu a reuşit să se califice în finala la aruncarea discului, deşi era una dintre favorite la medalia de aur.

Drăgulescu s-a clasat pe locul 4 în finala la sărituri. El a ratat aterizarea la a doua săritură, după ce a luat cea mai mare notă din concurs, pentru prima săritură.

Relaxaţi, sportivii care şi-au încheiat probele la Jocurile Olimpice, au mers să vadă atracţiile turistice. Marele Zid Chinezesc a fost primul în program.

Alina Dumitru, Ana Maria Brânză, Mihai Covaliu şi Alin Moldoveanu au ascultat răbdători explicaţiile ghidului şi s-au minunat de măreţia Zidului, singura construcţie care poate fi văzută din spaţiu. Ridicat acum două milenii şi jumătate, zidul de 6.400 de kilometri a fost conceput ca un sistem de fortificaţii menit să ţină mongolii departe de China.

Ana Maria Brânză recunoaşte că panta abruptă pe care a urcat a fost o probă dificilă pentru ea. Un gentleman desăvârşit, Mihai Covaliu şi-a susţinut colega.

Drumul, considerat unul iniţiatic pentru chinezi, este străbătut zilnic de mii de oameni. Mulţi sunt copii de vârsta grădiniţei sau bunici în toată regula.

Olimpicii au avut un respiro la final, când s-au întâlnit cu o camilă. Mihai Covaliu a fost cel mai curajos şi a urcat primul pe spatele animalului.


VIDEO PROTVPLUS.RO