Vanzarile de organe au alertat autoritatile din Bacau

Ultima actualizare: 25-10-2012 06:47
transplant

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau reclama faptul ca exista o presiune foarte mare in sensul ca tot mai multe familii solicita trimiterea copiilor in sistemul de protectie, a declarat Ileana Savu.

Secretarul de stat de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) a precizat ca, de la inceputul acestui an, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau a primit 44 de solicitari, din 38 de comunitati, de preluare a unor minori in sistemul de protectie, parintii acestora explicând ca nu-i mai pot intretine din cauza saraciei.

ANPDC a fost informata ca DGASPC Bacau evalueaza satele cu familii sarace si copii multi din comuna Odobesti, autoritatile fiind in alerta dupa ce doi barbati au vrut sa-si vânda copiii pentru prelevare de organe.

"ANPDC a fost informata ca Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau a demarat o evaluare in toate satele din comuna Odobesti in care exista comunitati sarace cu copii multi, expuse riscului de trafic", a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, Ileana Savu, secretar de stat la ANPDC.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO