Turisti rataciti, salvati datorita blitzului de la aparatul de fotografiat!


Ultimul update: Miercuri 25 Iulie 2012 03:49
Data publicarii: Luni 25 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Trei bucuresteni plecati in excursie in Masivului Piatra Craiului s-au ratacit pe un traseu plin de pericole. In incercarea disperata de a gasi drumul bun, cei trei au nimerit in final la marginea unei rape, de unde nu au mai putut inainta.

De acolo au lansat in disperare semnale luminoase cu ajutorul blitului de la aparatul foto si asa au fost gasiti de salvamontisti, pe care apucasera sa-i anunte ca s-au pierdut.

Cei trei tineri erau bine echipati, spun salvamontistii. Nu cunosteau insa masivul Piatra Craiului. S-au aventurat intr-o zona nemarcata si i-a prins si intunericul.

Singura sursa de lumina a celor trei tineri a fost blitul unui aparat foto cu care au reusit sa dea semnale salvamontistilor porniti in cautarea lor. Au fost sfatuiti de echipele de interventie sa ramana pe loc, pentru a evita pericolul.

Cei trei trei tineri au ajuns extenuati la poalele masivului, dar fara nicio zgarietura. Salvamontistii spun ca, in zona, majoritatea traseelor de vara sunt acum practicabile. Totusi, ii sfatuiesc pe turisti sa fie atenti, pentru ca riscul de accidente ramane ridicat in unele locuri, unde zapada nu s-a topit.

Joc de-a baba oarba pentru salvamontistii din Alba! Miza: patru vieti
Panica in Muntii Retezat! Doi tineri au ramas blocati pe o stanca
VIDEO PROTVPLUS.RO