Taxa auto starneste in continuare revolte si proteste


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 13:38
Data publicarii: Joi 11 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri actuale

Ziua si scandalul la ghiseele administratiilor financiare din Romania. Oamenii s-au napustit sa plateasca taxa de poluare in varianta veche. Cand colo, functionarii nu au mai vrut sa le incasaze banii.


Oamenii au asteptat in zadar sosirea ordonantei de urgenta care sa deblocheze plata taxei de poluare si au facut liste interminabile de asteptare.

Practic, nimeni nu stie de ce noua ordonanta, care a fost anuntata miercuri de Guvern si care urma sa abroge ordonanta gresita data la inceputul saptamanii, nu a fost publicata.

In timp ce functionarii administratiilor financiare ridicau din umeri, mii de soferi s-au adunat la ghisee de teama ca vor fie obligati sa plateasca triplu din 15 decembrie.

Fara a mai lua in calcul aceasta zi pierduta, doar maine se mai poate plati vechea taxa, urmand ca de luni suma sa fie majorata.

Intre timp, in multe judete ale tarii, oamenii au continuat sa iasa in strada pentru a contesta majorarea taxei, desi sansele ca acest lucru sa se intample sunt minime.

Sute de oameni s-au inghesuit la Directiile de Finante din Targoviste si Timisoara ca sa-si plateasca taxa de poluare dupa vechiul calcul, valabil pana pe 15 decembrie.

Am luat deja masurile necesare. Suntem destul de bine organizati si vom sta la lucru pana vom solutiona toate cererile depuse de toti contribuabilii care se vor prezenta in administratie
Mircea Calin, director Directia Generala a Finantelor Publice Timis
Functionarii de la ghisee le-au spus soferilor ca nu pot incasa niciun ban pana cand nu primesc dispozitii de la Bucuresti.

Cu nervii intinsi la maximum si satui sa astepte, oamenii au inceput sa se certe intre ei, si chiar sa sa se incaiere.

Sefii Directiei de Finante dau insa asigurari ca toti cei care stau la rand vor plati taxa antipoluare dupa vechile calcule, nemajorate.

Suparare si la Targoviste, unde cei care au platit taxa de inmatriculare acum doua zile, majorata de trei ori, s-au inghesuit la ghisee sa-si ia banii inapoi, asa cum prevede noua ordonanta. Functionarii de la taxe au insa acelasi raspuns: se pot depune deocamdata doar acte.

La Miercurea Ciuc, zeci de proprietari care si-au adus masini second-hand din strainatate au iesit in strada sa protesteze fata de haosul creat de taxa de prima inmatriculare.

Potrivit Mediafax, aproximativ 120 de persoane participa la un protest, joi, in fata Prefecturii Maramures. Oamenii sunt nemultumiti de triplarea taxei de poluare auto si cer anularea acesteia.

Unii dintre protestatari au cerut blocarea arterelor principale de circulatie din municipiu, insa organizatorii au facut apel la calm si le-au cerut acestora sa nu incalce legea.

Un grup de initiativa a inmanat prefectului Gyongyike Bondi o petitie cu peste 500 de semnaturi, in care se cere anularea actului normativ si restituirea banilor.

Si la Zalau s-a protestat joi. Reprezentantii a aproximativ o suta de firme importatoare de masini second-hand din Zalau au participat cu circa o mie de masini, la un mars de protest fata de triplarea taxei auto, pe strazile orasului.

Protestatarii au parcurs traseul Piata Auto - Bulevardul Mihai Viteazul - Strada Gheorghe Doja.

Coloana de masini s-a intins pe o distanta de circa cinci kilometri. Prostestarii aveau afisate pe masini bannere si pancarte cu mesaje impotriva taxei auto si impotriva lui Calin Popescu Tariceanu.

Tie ti se pare justificata triplarea taxei auto? Dezbate noua taxa auto!

Calculeaza-ti noua taxa auto!

Taxa auto, un nou episod: dregerea busuiocului
Taxa auto incinge spiritele. Soferii au iesit in strada
Soferii nemultumiti de noua taxa auto au blocat o intersectie din Constanta
VIDEO PROTVPLUS.RO