Studentii le propun guvernantilor sa traiasca o luna cu 250 de lei

Dată publicare: 02-04-2009 00:00
Dată actualizare: 10-10-2012 03:02


Studentii le-au propus joi guvernantilor un exercitiu de imaginatie: sa traiasca o luna din aproximativ 250 de lei, cat primesc ei bursa de la stat.


In 11 orase din tara amfiteatrele au fost goale, pentru ca tinerii au iesit pe strazi, in semn de protest. Sunt suparati, spun ei, pe lectia de minciuna tinuta de Ministerul Educatiei. Studentii care invata bine ar fi trebuit sa primeasca mai multi bani de la 1 ianuarie. Sustin ca pana acum nu s-au ales decat cu vorbe goale, care nu-i costa nimic pe cei care le rostesc.

Cum sa inveti, cand nu ai bani sa-ti plateste cazarea la camin sau masa la cantina, se intreaba tinerii care au protestat joi. Ministrul Educatiei le-a transmis studentilor ca bursele s-au marit, ce-i drept, nu de la 1 ianuarie, ci de la 1 aprilie. Atat le-a putut da Ministerul din bugetul de criza.

Bursele sunt mici, spun tinerii, iar tarifele pentru camin prea mari, de parca ar sta intr-un hotel de 4 stele. In Romania, aproximativ 500.000 de studenti invata in facultatile de stat. Doar 100.000 au un loc in camin.
 

Tags: proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO