Protest multinational la Cluj: "Lasati masinile acasa!"

Dată publicare: 02-04-2009 00:00
Dată actualizare: 23-10-2012 12:26


"Nu mai avem pe unde umbla si ne-am imbolnavit din cauza noxelor!". Cu acest mesaj zeci de tineri din Germania, Austria, Franta si Romania au protestat pe strazile Clujului.

Satui de aglomeratia provocata de autovehiculele din oras, dar si de parcarile haotice, cativa tineri din Europa au venit la Cluj sa traga un semnal de alarma. Visul lor este sa nu mai vada pe strazi decat autobuze si biciclete. Au construit opt schelete de masina din lemn, tocmai pentru a arata cat spatiu inghite un autovehicul din cel care ar fi trebuit destinat oamenilor.

Tinerii protestatari spun ca in unele orase civilizate din Europa, numarul bicicletelor se apropie de cel al locuitorilor.

Pentru ca masinile adauga zilnic noi cantitati la otravurile din aer, tinerii le-au propus soferilor sa renunte la autovehicule. Astfel, spun ei, ne-am proteja sanatatea.

Daca exista vreo solutie ca sa nu ne sufocam in curand? Lasati acasa masinile personale si folositi transportul in comun sau mergeti pe jos ori cu bicicleta, spun protestatarii.

Tags: proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO