Olimpiada injuraturilor - editorial de Adrian Macarie

Ultima actualizare: 19-01-2011 17:10

„Fetele lui Tadici”. Asa le-a spus presa, multa vreme, jucatoarelor din nationala feminina de handbal a Romaniei dar de-acum trebuie sa ne dezobisnuim.

Vicecampioane mondiale, jucatoare de top la echipe titrate, rivale de temut pentru toate echipele din handbalul mondial, fetele noastre au avut epoca lor de glorie iar Tadici a avut un singur merit: s-a nimerit acolo.
Echipa de acum a ajuns mare pentru ca fetele sclipesc. Talentul individual, insa iti asigura succesul pe termen scurt. Pe termen lung, daca vrei sa te mentii in elita, ai nevoie de echipa. Iar echipa o construieste antrenorul are trebuie sa fie in egala masura tehnician priceput, fin psiholog chiar si cap de familie daca e nevoie.

Tadici ne vorbeste despre Londra 2012 si despre cum va califica el echipa. Insa nimeni nu-l mai vrea. Jucatoarele s-au saturat de el. Spun ca le injura ca un birjar si ca e incapabil sa motiveze o echipa. Apelative precum „meduze”, „handicapate”, „analfabete” sau „nesimtite” fac parte din tactica de joc a antrenorului Tadici. Si chiar daca pentru cel care le vede la televizor pe sportive pare ceva greu de crezut, pentru sefimea handbalului dâmboviţean nu e un secret.
„Te-ai comportat ca un cioban cu jucatoarele. Ai o echipa de aur si ti-ai batut joc de ea. Sa iti fie rusine de cum ai reprezentat Romania la Olimpiada! Sa-ti ceri scuze pentru rahatul pe care l-ai facut la Olimpiada. Ti-ai batut joc de fetele astea. Te-ai comportat ca un ţaran, le-ai vorbit ca un ordinar. Daca aveai un pic de rusine iti dadeai demisia. Recunoaste-ti marlania si da-ti demisia de onoare. Nu ti-e rusine, esti un ordinar!”, i-a aruncat in fata lui Tadici, vicepresedintele FR de Handbal, Petre Paleu..
Cristian Gatu, presedintele federatiei a sustinut ca vrea sa aiba o discutie privata cu jucatoarele pentru a vedea care va fi viitorul echipei. Cert este ca antrenorul Tadici nu va mai conduce nationala, contractul sau expirand in 31 august.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO