Nati Minune, un candidat... conditional-optativ

Ultima actualizare: 28-04-2012 08:35

Prima data a vrut sa cucereasca Primaria Generala. Pana la urma a renuntat, insa la orele de romana a aflat ca “Orice sut in fund e un pas inainte”, asa s-a hotarat sa tinteasca sus. Cel mai sus. Si si-a anuntat candidatura pentru prezidentiale.

 

Nati Meir, fost deputat, a pornit vitejeste la lupta. Prin primavara, cand i-a incoltit in minte ideea indrazneata, si-a luat-o consilier pe Monica Columbeanu , s-a autoproclamat Barack Obama de Romania si a inceput sa stranga semnaturi.

Ca sa demonstreze poporului ca poate fi un presedinte pentru toti romanii, Meir s-a pus cu burta pe carte si a promis ca pana la alegerile din noiembrie va invata chiar si cum se conjuga corect “a fi” la conditional-optativ.

Si cum modelul lui in politica este Obama, l-a studiat el ce l-a studiat si intr-un final si-a dat seama de ce are nevoie pentru a-i lua fata lui Traian Basescu sau lui Crin Antonescu: un imn de campanie. Ca asta le lipsea romanilor, in timp de recesiune, cand somajul e in floare, cand fiecare firma taie din personal, cand legea invatamantului s-a schimbat a “n”-a oara, cand directorii spitalelor anunta ca pun lacatul pe usa din lipsa de fonduri…

Asa ca a lansat un concurs: "O vreti pe Monica Columbeanu? Daca da, scrieti-mi cateva versuri pentru imnul de campanie,” ne spunea acum trei luni Meir. Insa cum pe Moni a pierdut-o pe drum, iar el nu avea timp sa-si planga de mila, s-a reorientat. “S-a prins” el Nati Meir ca o manea buna le unge intotdeauna sufletul romanilor si l-a rugat pe Adi Minune sa-l ajute in campanile. Nici cu el nu s-a inteles, dar imul tot l-a facut. Nu e o manea, ci o melodie house, cu autor necunoscut, deocamdata.

Lovitura de teatru a venit insa cu mai putin de o saptamana inainte ca Nati Meir sa fie retinut pentru inselaciune - candidatul independent a anuntat ca se retrage din cursa pentru Cotroceni, deranjat ca "toate partidele se preocupa numai de ciolan".

Meir a precizat insa ca nu are de gand sa se retraga din politica, ci intentioneaza sa candideze pentru Camera Deputatilor, in locul liberalului Bogdan Olteanu, in circumscriptia din sectorul 1 din Capitala. Acum ramane de vazut daca justitia din Romania va avea ceva impotriva.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO