Scandalul Bercea Mondial se complica. Nati Meir a fost audiat la DNA, dupa ce l-a reclamat pe avocatul Pavel Abraham

Ultima actualizare: 29-08-2014 07:01

Nati Meir toarna gaz pe foc in scandalul dintre fratele presedintelui Basescu si interlopul Sandu Anghel, supranumit Bercea Mondial.

Fostul deputat a discutat marti cu procurorii anticoruptie despre avocatul Pavel Abraham, care il apara pe Bercea si care i-ar fi promis lui Meir ca-l va scapa de inchisoare daca face declaratii impotriva lui Traian Basescu. Abraham a negat acuzatiile lui Nati Meir.

Nati Meir a fost adus la DNA de escorta Penitenciarului de Maxima Siguranta Giurgiu, unde ispaseste o condamnare de opt ani pentru inselaciune, dupa ce a pacalit zeci de romani ca le va gasi locuri de munca in Israel, in schimbul unor comisioane.

Fostul deputat a devenit un personaj important intr-o ancheta a DNA declansata dupa ce i-a scris lui Mircea Basescu. Nati Meir nu a stat prea mult in sediul DNA, dar, la fel ca si in scrisoarea trimisa lui Mircea Basescu, si in fata anchetatirlor a sustinut ca avocatul Pavel Abraham i-ar fi promsi clementa din partea judecatorilor, numai sa dea declaratii impotriva sefului statului. Pavel Abraham respinge acuzatia.

"Nati Meir e o persoana bolnava si nu pun pret pe nimic din ce vorbeste", afirma fostul sef al Politiei Romane trecut in tabara avocatilor. "Mi-a fost client, nu si-a onorat obligatiile si am renuntat la el. E un act de-al lui prin care spera sa obtina clementa".

Procurorii strang probe si audiaza, insa pana acum nu au inceput urmarirea penala in acest caz in care se vorbeste despre trafic de influenta.

Probleme ar putea sa aiba insa actualul client al lui Abraham: Bercea Mondial. Inspectia judiciara a finalizat investigatiile legate de dosarele care l-au avut ca protagonist pe interlop, dar care au fost inchise din diferite motive. Patru dintre ele ar putea fi redeschise, dupa ce inspectorii au descoperit nereguli in gestionarea lor.

Nati Meir este in penitenciar, dupa ce a fost condamnat in doua dosare, unul de trafic de influenta, in care a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare, si celalalt in care a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu excutare, pentru ca a inselat 35 de persoane, carora le-a promis ca le trimite la munca in Israel.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in 14 iulie, in stare de arest, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. Dosarul in care Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune se judeca la Tribunalul Constanta.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele presedintelui. inregistrarile au fost depuse si la DNA de avocatul Pavel Abraham, care il apara pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO