Maternitatea Giulesti, urmarita penal. Cea mai dura pedeapsa, desfiintarea

Ultima actualizare: 20-10-2012 22:35
Maternitatea Giulesti, urmarita penal. Cea mai dur...
Maternitatea Giulesti, urmarita penal. Cea mai dur...

Procurorii spun ca in unitatea in care au ars de vii 11 copilasi au fost comise greseli majore. Au fost incalcate norme de securitate in munca, de securitate a sistemelor electrice si de gestionare a resurselor umane.

"Am inceput urmarirea penala impotriva Spitalului Panait Sarbu, pentru ucidere din culpa si vatamare corproala grava", a anuntat miercuri procurorul Marius Iacob.

Este o decizie neobisnuita sa anchetezi un spital, o institutie, in legatura cu o fapta care priveste viata unor persoane. Procurorul spune ca este vorba despre incalcarea unor norme privind sanatatea si securitatea, de nereguli comise la nivelul intregii maternitati. Si cum unii dintre parinti s-au constituit deja parte civila in dosar, s-a pus problema instituirii unui sechestru asigurator pe bunurile institutiei medicale.

Si fostul manager Bogdan Marinescu, si cea care ii tine locul in timpul anchetei au trecut miercuri pe la Parchetul Instantei Supreme.

Marinescu este cel care a luat la cunostinta ca institutia este sub ancheta. El va fi rechemat la audieri zilele urmatoare.

La Parchet au ajuns si parintii unor bebelusi, care trebuie sa hotarasca o suma a despagubirilor pe care le vor cere in instanta.

Cea care este invinuita in acest dosar, Florentina Carstea, si-a petrecut noaptea in arest, asteptand sa se judece recursul la masura arestarii preventive. O masura a instantei Judecatoriei sectorului 6, care spune ca a luat decizia pentru ca : "infractiunile pentru care inculpata este cercetata sunt infractiuni savarsite din culpa, printr-un concurs de imprejurari, contributia inculpatei, indiferent de cauzele incendiului, fiind una majora, intrucat, aceasta, prin nerespectarea indatoririlor de serviciu, nu a depistat declansarea incendiului si nu a asigurat posibilitatea salvarii celor 11 bebelusi".

Asistenta, se mai afirma in motivarea instantei, a mintit in declaratiile date initial: "inculpata are o pozitie oscilanta, initial declarand ca a sesizat existena unui miros de plastic ars si a unui fasait, in timp ce hranea un copil si a iesit pentru a sesiza incidentul, recunoscand ulterior ca a lipsit in intervalul de timp in care s-a declansat incendiul, fara sa fi depistat in prealabil aspectele mentionate"

Cinci bebelusi au murit in urma dezastrului de la Giulesti, iar 6 sunt raniti grav.

Pompier la Giulesti: Ardea totul, erau gaze. Am scos copiii si cu dintii

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO