Joc de-a baba oarba pentru salvamontistii din Alba! Miza: patru vieti


Ultimul update: Sambata 23 Iunie 2012 11:36
Data publicarii: Duminica 24 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Salvamontistii din Alba au plecat in cautarea a doua femei, mama si fiica, ratacite in toiul unei furtuni intr-o padure din Apuseni. Aveau cu ele doi copii, unul de 11 luni, celalalt de 4 ani. De mai bine de opt ore umblau la intamplare, prin bezna.


Cand au fost gasite, ambele femei erau in stare de soc. Bunica, de 59 de ani, avea o mana rupta, iar copiii intrasera deja in hipotermie. Norocul a facut ca mama lor, o tanara de 22 de ani, sa aiba cu ea o umbrela cu care i-a protejat cum a putut de ploaia torentiala.

Pana sa dea de urma celor doua femei, salvamontistii au cam orbecait prin padure, pe un drum alunecos si accidentat. Desi n-a avut niciun reper exact, echipa de salvatori a reusit sa dea de urma celor rataciti.

Nechibzuinta bunicii a pus in pericol vietile ambelor femei si pe ale bebelusilor. Ea a insistat sa mearga prin padure, desi afara se innoptase. Au plecat de la Manastirea Cib, unde venisera in pelerinaj, spre Zarnesti, ca sa ia trenul de Brasov. Nu cunosteau zona si in scurt timp s-au ratacit.

Dupa 20 de kilometri parcursi pe un drum accidentat si prin ploaie, s-au oprit si au cerut ajutor la 112. Salvamontistii le-au gasit ratacite intr-o zona muntoasa accidentata si foarte greu accesibila, aflata intre Cheile Cibului si orasul Zlatna. Salvatorii i-au transportat pe toti patru la spital. Nici femeile si nici copiii nu avut insa nevoie de internare. Medicii spun ca niciunul nu s-a imbolnavit, doar sperietura va fi ceva mai greu de uitat.

A cazut intr-o prapastie de peste 30 de metri din care n-a mai avut scapare
Au plonjat cu masina intr-o rapa din cauza vitezei excesive!
Vacanta sfarsita tragic! A cazut in gol intr-o prapastie de la 40 de metri
VIDEO PROTVPLUS.RO