Anchetatorii il cauta pe cel care a provocat accidentul feroviar de luni!


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 11:59
Data publicarii: Luni 21 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE - Anchetatorii l-au scapat printre degete pe barbatul de 50 de ani suspectat ca ar fi provocat deraierea trenului accelerat. Inca nu se circula in zona, iar asta inseama alte trenuri anulate si calatori ramasi pe drumuri.

13:00 Angajatii CFR au reusit sa repuna pe sine vagoanele deraiate, dar calea ferata este inca impracticabila. Vagoanele rasturnate de-a curmezisul pe sine, le-au dat mari batai de cap muncitorilor care s-au chinuit toata noaptea sa le ridice, cu utilaje speciale.

In primele ore ale diminetii si ultimul vagon a fost pus pe sine, iar muncitorii CFR au inceput sa refaca sina distrusa. Intre timp, anchetatorii incearca sa-l gaseasca pe cel care a produs acest dezastru. L-au audiat luni toata ziua pe angajatul CFR banuit ca, din razbunare, a desfacut suruburile care sustineau calea ferata, insa nu au avut suficiente probe ca sa-l retina. Astazi, cand l-au cautat din nou sa continue discutia, omul n-a mai fost de gasit.

Luni, 21 septembrie

22:30 - Odata ce vagoanele vor fi trase, lucratorii CFR vor avea de indreptat sinele, care sunt indoite. In cel mai bun caz, de marti dimineata, autoritatile spera ca traficul va reveni la normal. Pana atunci, cele zece trenuri care ar fi trebuit sa treaca pe aceasta linie au fost deviate pe ruta Timisoara Piatra Olt.

17:37 - Suspectul principal a fost impiegat de miscare, retrogradat in functia de acar si apoi de muncitor necalificat la o sectie din Caracal a Regionalei CFR Craiova. Anchetatorii au declarat ca totusi nu exclud si ipoteza unei defectiuni tehnice.

16:17 - Lucratorii Regionalei CFR Craiova au inceput actiunile de degajare a caii ferate in zona localitatii doljene Carcea, unde a deraiat un tren, fiind ridicat unul din cele opt vagoane care au sarit de pe sine.

13:58 - Ultima verificare facuta la tronsonul de cale ferata din zona localitatii doljene Carcea unde un tren accelerat a deraiat a fost facuta duminica, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, procurorul general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Craiova, Aurel Bajenaru.

12:40 - Procurorii, dar si specialisti in transporturi feroviare, care ancheteaza acest accident confirma ca elemente de siguranta ale sinei lipseau.

12:00 - Principalul suspect in cazul accidentului feorviar produs in localitatea doljeana Carcea este un fost angajat al CFR, care ar fi fost disponibilizat recent si ar fi vrut sa se razbune.

11:45 - Seful Serviciului Transporturi, comisarul sef Dan Rosoga, a declarat ca mai multe persoane sunt audiate in prezent in legatura cu acest incident, inclusiv fostul angajat CFR.

11:20 - Radu Berceanu a ajuns, luni dimineata, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova pentru a discuta cu singurul pacient ramas in Unitatea de Primiri Urgente, un barbat aflat in trenul deraiat si care suferise un atac de panica, insa acesta fusese externat de medici.

10:15 - Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca primele date arata ca accidentul feroviar a fost cauzat de "un act intentionat", dupa ce o persoana a desfacut o piesa care face legatura intre sine, folosind ulei pentru a unge sina, precum si instrumente speciale.

09:35 Subsecretarul de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Axinia a declarat ca, din primele informatii, rezulta ca deraierea trenului s-ar fi produs din cauza lipsei unor suruburi care fixau bucatile de sina in acea zona.

09:00 - Trenul accelerat, o cursa Timisoara-Bucuresti, abia plecase din gara Craiova. Dupa ce a parcurs doar 10 km, garnitura a deraiat in dreptul localitatii Carcea. Toate cele 6 vagoane de calatori plus un vagon de dormit au sarit de pe sine.

Pentru calatori au fost clipe de groaza. In incercarea de a se salva, unii au spart geamurile si au sarit din vagoanele deraiate. 13 raniti au primit ingrijiri si au fost dusi la Spitalul Judetean din Craiova. Un alt pasager a suferit un atac de panica, spun doctorii, in timp ce ceilalti calatori si-au revenit cu greu din soc.

Reprezentantii regionalei CFR Craiova au pus la dispozitia calatorilor autocare care sa-i transporte la Bucuresti. Pana cand trenul va fi ridicat pe sine circulatia feroviara a fost deviata pe ruta Piatra Olt.

Calatorii spun ca trenul prinsese viteza destul de mare in momentul deraierii.

A lovit-o trenul, pentru ca asculta muzica la maxim in masina!
4 oameni au murit, dupa ce masina in care se aflau a fost izbita de tren!
Tragedie pe calea ferata: trei persoane spulberate de tren!
FULLSCREEN
Anchetatorii il cauta pe cel care a provocat accidentul feroviar de luni!
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO