Cei cinci mineri morti la mina Uricani, condusi pe ultimul drum

08-02-2011 12:18

UPDATE: A rasunat de vaiet Valea Jiului marti, la inmormantarile celor cinci mineri care au pierit sambata in galeria de la Uricani. Ambulantele au urmat convoaiele pas cu pas, pentru ca, doborate de durere, rudele celor disparuti au lesinat.

Sotiile si copiii celor morti asteapta inca niste raspunsuri. Vor sa li se spuna in fata de ce s-a ales praful de familiile lor. Deocamdata, cu ajutorul salvatorilor care au scos trupurile ortacilor, specialistii au reusit sa afle cat de afectata de explozie este galeria si in ce loc au fost descoperiti minerii morti.

Ultimele masuratori arata ca nu mai este niciun pericol in adancuri, asa ca specialistii de la institutul pentru securitate miniera din Petrosani ar putea reconstitui curand explozia devastatoare.

Pana atunci, cei 5 barbati plecati atat de repede dintre noi au fost inmormantati.

Iulian Stoi avea numai 36 de ani. Colegii i-au purtat sicriul pe umeri si au dus, special pentru el, un brad inalt impodobit cu flori. In timpul inmormantarii, sotia minerului a lesinat de doua ori. La fel si mama, secatuita de lacrimi.

Tot astazi a fost condus pe ultimul drum si Marian Cucu, seful echipei. Strivite de durere, si rudele lui au avut nevoie de ajutorul paramedicilor. Vezi aici, cronologia evenimentelor de atunci.

Vezi scenariul catastrofei de la Uricani

Mina mortii este inchisa. Ancheta a inceput la Uricani

Cele mai grave accidente miniere din Romania in ultimii 30 de ani

 


VIDEO PROTVPLUS.RO