Rezultate Evaluarea Națională 2020. Notele elevilor, publicate pe edu.ro

Ultima actualizare: 22-06-2020 13:27

Rezultate Evaluarea Naționala 2020. Primele rezultate la Evaluarea Națională au fost anunțate luni, ele fiind publicate pe edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen.

Lista completă cu notele la Evaluarea Națională 2020 a fost afișată atât la avizierele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Pentru prima dată în istoria examenului de Evaluarea Națională, notele obținute de absolvenții clasei a VIII-a, la probele de limba și literatura română și matematică, au fost afișate într-un format anonimizat, care nu va mai permite identificarea elevului.

Tot luni, între orele 16.00 şi 19.,00, şi marţi, între orele 8.00 - 12.00, se vor putea depune contestaţiile.

Rezultate Evaluarea Națională 2020. Notele la Evaluarea Națională, anonime

 

Ministerului Educației a luat decizia de anonimizare a rezultatelor examenului de Evaluare Națională 2020, iar, în 16 iunie, această decizie a fost transmisă tuturor unităților de învățământ din teritoriu.

Motivul pentru care s-a luat această decizie este legat de posibilitatea ca unii părinți să nu dorească faptul ca notele obținute de copiii lor să fie publice.

Astfel, miercuri, 17 iunie, după examenul de matematică la Evaluarea Națională 2020, fiecare elev a primit un cod personal, care va putea fi folosit pentru aflarea rezultatelor. Mai exact, atunci când în centrele de examen vor fi afișate rezultatele, acestea nu vor mai include numele elevilor, ci doar codurile acestora.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Rezultate Evaluarea Națională 2020. Când se depun contestațiile

 

Elevii nemulţumiţi de notele primite la Evaluarea Națională 2020 vor putea depune contestaţii online.

Atenţie însă, şi pentru cererea prin mail exista un interval orar, care trebuie verificat. Şi, este foarte important ca părinţii să ştie că în urma contestaţiei, va rămâne ultima notă, chiar dacă va fi mai mică decât cea iniţială.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, informează edu.ro.

Rezultate Evaluarea Națională 2020. Când se afișează notele finale

 

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 - 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Rezultate Evaluarea Națională 2020. Câți elevi au participat la examene

 

161.038 de candidaţi au fost prezenţi luni la proba scrisă la Limba şi literatura română. Potrivit MEC, 11.490 (6,7%) de candidaţi nu s-au prezentat la examen. Dintre aceştia, 166 de elevi se află în izolare, iar alţi 18 sunt spitalizaţi/carantinaţi. Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. La această probă au fost eliminaţi, pentru tentativă de fraudă, trei candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1, scrie Agerpres.

Prezenţa la proba scrisă la Matematică a fost de 93,1%. Un procent de 6,9% a absentat. Trei candidaţi au avut temperatura peste maximul admis. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi patru candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1. Potrivit centralizării MEC, 167 de candidaţi se aflau în izolare şi 20 erau spitalizaţi/se aflau în carantină.

La proba de limba maternă s-au prezentat 9.553 de elevi. Conform MEC, nu au fost prezenţi la această probă 758 de candidaţi. Nu au fost cazuri de copii care să fi avut temperatura peste 37,3 grade Celsius sau să fi fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Proba a fost susţinută la: Limba italiană, Limba germană, Limba maghiară, Limba slovacă, Limba sârbă, Limba ucraineană şi Limba romani (rromani). Conform centralizării MEC, 18 candidaţi se aflau în izolare şi unul - spitalizat/în carantină.

Citește și: Calendar Evaluarea Naţională 2020

Evaluarea Națională 2020. Câți elevi vor susține examene în sesiunea specială

Evaluarea Națională 2020 sesiunea specială, tot ce trebuie să știi. Anunțul făcut de Anisie

Perle la Evaluarea Națională, la limba română: „Traian Vuia s-a născut în județul de azi Traian Vuia”

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO