Rezultate repartizare licee 2020, pe edu.ro. Cum afli la ce liceu ai fost repartizat

Ultima actualizare: 10-07-2020 20:04

Rezultate repartizare licee 2020, pe edu.ro. Rezultatele repartizării computerizate au fost anunțate, vineri, pe site-ul edu.ro, absolvenții clasei a VIII-a fiind repartizați în funcție de ierarhia publicată pe site-ul admitere.edu.ro.

Intră AICI pentru a vedea la ce liceu ai fost repartizat. 

La fel ca la Evaluarea Națională și Bacalaureat, căutarea rezultatelor repartizării computerizate se face în baza codului unic primit de fiecare absolvent.

Fișele cu opțiuni pentru repartizarea la licee 2020 s-au completat în perioada 2-6 iulie de către absolvenții clasei a VIII-a.

Joi, 9 iulie, fișele cu opțiuni ale absolvenților au fost transmise de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul naţional de admitere prin confirmarea finalizării operaţiunilor specifice, iar, vineri, 10 iulie 2020, are loc repartizarea computerizată la licee, prima etapă.

Rezultatele repartizării computerizate la liceele militare a fost deja publicată, pe site-ul admitere.edu.ro, pe data de 4 iulie.

Potrivit acestor rezultate, ultima medie de admitere la liceele militare din țară a fost 8,99. 

Rezultate repartizare licee 2020. Cum se face repartizarea computerizată

 

Ministerul Educației a publicat, pe site-ul admitere.edu.ro, noua ierarhie la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a. 

"După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, astăzi, 4 iulie 2020, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine și actualizarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 10 iulie", a anunțat, sâmbătă, ministerul.

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

La repartizarea computerizată, când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Dacă prima opțiune exprimată este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe.

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația poate să apară în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari. 

Astfel, completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu poate dăuna. În schimb, un număr prea mic de opţiuni poate diminua şansele unui candidat de a fi admis. 

Rezultate repartizare licee 2020. Algoritm repartizare computerizată

 

Algoritmul de repartizare computerizată 2020 ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Ierarhia absolvenților de clasa VIII poate fi consultată pe site-ul admitere.edu.ro, fiind publicată pe data de 4 iulie, după rezultatele la sesiunea specială a Evaluării Naționale.

Exemple algoritm repartizare:

Dacă un elev are media de admitere 10 (media de absolvire 10 și media la Evaluarea Națională 10) este repartizat primul, deci la prima sa opţiune.

Potrivit ierarhiei absolvenților, Capitala are cei mai mulți elevi - 76 - cu media de admitere 10.

Dacă un elev are media 9,5 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 10 locuri de către elevi cu medii mai mari, el va fi al 11-lea repartizat la prima sa opţiune.

Dacă elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari, dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, va repartizat la a doua sa opţiune.

Potrivit algoritmului de repartizare computerizată, dacă elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO