Evaluarea Națională 2020. Câți elevi vor susține examene în sesiunea specială

×
Codul embed a fost copiat

Peste 170.000 de elevi au susţinut Evaluarea naţională. 10.000 dintre absolvenţi au răsuflat uşuraţi abia joi, după ultima probă scrisă, Limba şi Literatura Maternă.

Și la examenul de limba şi literatura română, dar şi la cel de matematică, au lipsit aproximativ 11.000 de elevi. Mai puţin de 200 dintre ei se află în izolare sau sunt spitalizaţi.

Şi doar aceştia vor putea susţine examenul în sesiunea specială de la sfârşitul lunii.

La prima proba a Evaluării Naționale 2020, Limba și Literatura Română nu s-au prezentat peste 11.500 de elevi. 166 de candidați se aflau in izolare și 18 spitalizați. Examenul la Matematică a fost evitat de aproape 12.000 de elevi. Mai puțin de 200 dintre ei se aflau in izolare sau in spital. Și la ultima probă, Limba si Literatura Materna au lipsit peste 700 de elevi.
În total 7 elevi au fost eliminati pentru tentativa de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Evaluarea Națională 2020. Când are loc sesiunea specială

 

Citește și
evaluare națională
Subiecte, rezolvări și barem la Matematică, Evaluare Națională 2020. Anunțul Edu.ro privind rezultatele

 

Alţi 4 candidaţi au avut temperatura peste maximul admis. Aceştia vor susţine examenele la finalul lunii.

 

Foarte important de specificat este faptul că doar cei care au lipsit motivat, adică fie erau în izolare, fie în spital, fie au avut temperatura peste maximul admis, vor putea susţine examenul în sesiunea specială de la finalul lunii.

Restul, cei care au lipsit nemotivat, vor participa la admitere pe baza mediei generale din clasele 5-8, care are o pondere de doar 20 de procente.

În premieră anul acesta, numele şi prenumele candidaţilor vor fi anonime. La finalul examenului, fiecare elev a primit un cod care va fi folosit pentru identificarea pe fişele de rezultate.

Rezultate Evaluarea Națională 2020

 

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 - 12,00, se vor putea depune contestaţii.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 - 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Anul acesta, elevii din clasele terminale susţin examenele naţionale în condiţii speciale, având în vedere pandemia de coronavirus.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit, printr-un ordin comun, mai multe măsuri care trebuie respectate în şcoli la examenele naţionale, în contextul prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

MEC a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul este disponibil în perioada 15 - 18 iunie, între orele 8,00 - 16,00, iar pe 19 iunie, între orele 8,00 -14,00.

Citește și:

Perle la Evaluarea Națională, la limba română: „Traian Vuia s-a născut în județul de azi Traian Vuia”

Subiecte Evaluare Națională 2020. Ce au avut de rezolvat elevii la Limba Română

Evaluare Națională 2020. Ce se întâmplă dacă un elev își dă jos masca în timpul examenului

Evaluare Națională 2020. Ce subiecte au primit elevii la Limba Română

Tot ce trebuie să știi despre Evaluarea Națională 2020. La ce oră să fie elevii în săli

Evaluarea Națională 2020. Baremul de corectare la Matematică

Citește și...
Soluţia unor părinţi pentru ca fiul lor să intre în Evaluare, deşi avea febră 37,2
Soluţia unor părinţi pentru ca fiul lor să intre în Evaluare, deşi avea febră 37,2

"A fost ușor, sperăm așadar, la note mari!" Asta au spus, cei mai mulți dintre absolvenţii de gimnaziu, care au dat miercuri examenul la matematică, din cadrul Evaluării Naţionale.

Subiecte, rezolvări și barem la Matematică, Evaluare Națională 2020. Anunțul Edu.ro privind rezultatele
Subiecte, rezolvări și barem la Matematică, Evaluare Națională 2020. Anunțul Edu.ro privind rezultatele

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020. Peste 170.000 de absolvenți de gimnaziu au susținut miercuri proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.