Evaluarea Națională 2020 sesiunea specială, tot ce trebuie să știi. Anunțul făcut de Anisie

Ultima actualizare: 12-06-2020 15:38
Evaluarea națională 2020. Modele de subiecte la limba română, publicate pe edu.ro
Pro TV

Evaluarea Națională 2020 va avea o sesiune specială, la care vor participa elevii ce vor avea temperatura peste 37,3 grade, sunt internați sau se află în carantină în ziua examenelor din sesiunea oficială de Evaluare Națională.

Sesiune specială a Evaluării Naționale se va desfășura la două săptămâni după sesiunea oficială, respectiv începând cu data de 29 iunie.

Ministrul Educației, noi explicații despre sesiunea specială


Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că elevii care din motive medicale vor participa la sesiunea specială a Evaluării Naţionale sau Bacalaureatului şi care au susţinut una dintre probe în prima sesiune nu vor susţine din nou acea probă.

"Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a declarat Monica Anisie, duminică, potrivit News.ro.

Ministrul Educaţiei a precizat că această prevedere este stipulată în ordinul pe care l-a aprobat privind modul de desfăşurare a examenelor, arătând că "nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară”.

Ministrul Educaţiei a arătat, de asemenea, că elevii care vor susţine Evaluarea Naţională în a doua etapă, cea specială, nu vor fi în niciun fel prejudiciaţi în ceea ce priveşte admiterea la liceu, întrucât probele din a doua sesiune se vor încheia în 4 iulie, iar prima etapă de admitere la liceu a fost programată pentru 10 iulie. Elevii care vor să se înscrie la un liceu din alte judeţ o pot face online, a mai precizat ministrul.

Întrebată cum se va desfăşura examenul, Anisie a răspuns că se vor păstra măsurile de prevenire a răspândirii Sars-Cov-2, însă a menţionat că până la 15 iunie, conform legii privind starea de alertă, este obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile interioare. Ea a adăugat că în unităţile de învăţământ în care se vor organiza examene, pe parcursul acestora, se vor afla cadre medicale.

Anisie a precizat că 70 la sută dintre elevi au participat la programele de pregătire pentru examenele finale.

Anisie a afirmat că niciodată nu a fost luată calcul ipoteza de a se renunţa la organizarea acestor examene, aşa cum nu a fost niciodată o opţiune aceea de a suspenda anul şcolar.

Ministrul Educaţiei a menţionat că şi în ceea ce priveşte admiterea la universităţi calendarele se vor face după ce se va încheia etapa specială a Bacalaureatului.

 

Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Când au loc înscrierile

 

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020. În acest caz, înscrierea va avea loc în perioada 22-26 iunie.

Pe 29 iunie, va fi proba scrisă de Limba și literatura română, pe 30 iunie, cea la matematică, iar pe 1 iulie, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi afișate pe 2 iulie, iar contestațiile vor fi judecate până pe 4 iulie.

Acesta este primul an în care Evaluarea Națională va fi organizată în două sesiuni, după cum a anunțat președintele Klaus Iohannis.

”La aceste sesiuni speciale, vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, se arată într-un ordin semnat de ministrul Monica Anisie.

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale

 

22-26 iunie 2020 - înscrierea candidaţilor

29 iunie 2020 - Limba şi literatura română

30 iunie 2020 - Matematică

1 iulie 2020 - Limba şi literatura maternă

2 iulie 2020 - afişarea rezultatelor (ora 12.00)

2 iulie 2020 - depunerea contestaţiilor (între orele 14.00 – 19.00)

4 iulie 2020 - afişarea rezultatelor finale (după ora 12.00).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO