Vezi care sunt domeniile ocolite de criza financiara!

Ultima actualizare: 23-06-2012 21:45

Pe timp de criza sunt oameni de afaceri care isi freaca palmele asteptand castiguri mai mari. In domenii precum avocatura, turism sau bunuri de larg consum profiturile vor creste si anul acesta.


Motivul este simplu: aceste domenii fie se adreseaza oamenilor cu mai putini bani, fie profita de necazul altora. 

In timp ce multe firme nu isi mai pot plati datoriile sau nu mai au bani ca sa isi continue afacerile, avocatii stiu ca din raul altora ei o vor duce la fel de bine daca nu cumva mai bine. "Miza cea mare a tuturor jucatorilor in piata avocaturii este insolventa unde cu siguranta se va ajunge la un numar ridicat de procese," a spus Anca Man, partener casa de avocatura.

Si cum romanul cand e necajit obisnuieste sa inchine cate un paharel se vor vinde bine si bauturile, in general cele ieftine. "Avand in vedere ca diferentele calitative intre berile low cost si berile premium este mica noi ne asteptam, daca consumatorul va constientiza si isi va face un calcul exact, sa poata creste in acest an cu 5-10% acest sector," a declarat Vifor Versescu, presedinte Patronatul Sociatetilor Independente Producatoare de Bere

Oamenii se vor uita si dupa mancare ceva mai ieftina, cat despre haine nici nu mai vorbim: "Ma uit si eu cand sunt promotii. Chiar astazi am gasit la un outlet lichidare de stoc cu reducere la 50%," ne dezvaluie o clienta stategia sa.

In spaima generala micii intreprinzatori din turism par sa simta ca acum e vremea lor. Stiu ca putini vor mai cauta anul acesta luxul: "Cred ca hostelurile sunt excelente pentru ca sunt cu adevarat ieftine, iar in perioada recesiunii oamenii se gandesc mai mult unde isi cheltuie banii. Hostelurile sunt cu siguranta afacerea viitorului," si-a dat cu parerea Simon Cole, turist.

Scepticii considera totusi ca lucrurile mai ieftine sufera la capitolul calitate. Da, dar sa nu uitam ca totusi ca fiecare produs isi are cumparatorul lui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO