UE si FMI: Reactia Greciei este regretabila

14-02-2011 00:27

Grecia

Uniunea Europeana si FMI considera regretabila reactia Greciei la noile conditii privind accelerarea privatizarilor, impuse in schimbul continuarii asistentei financiare.

"Recunoastem dificultatile cu care se confrunta economia greaca si avem un respect profund fata de eforturile enorme acceptate de populatie. Este regretabil ca s-a creat o impresie diferita", se arata intr-un comunicat comun al UE si FMI.

Comunicatul precizeaza ca relatiile cu Grecia sunt fondate pe increderea reciproca si asa va fi si in continuare. Sambata, guvernul elen a acuzat Uniunea Europeana si FMI de amestec in treburile interne si a calificat drept "inacceptabila" conduita institutiilor creditoare internationale, dupa ce i-au recomandat sa accelereze reformele si privatizarile.

Oficialii UE si ai FMI care au vizitat Grecia pentru a monitoriza aplicarea planului de reforma au aprobat deblocarea urmatoarei transe de imprumut, de 15 miliarde de euro, dar au adoptat un ton mai critic decat la evaluarile precedente.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO