Ultra Pro Computers si Curiero, lovite de faliment!

09-07-2009 00:00


Nu va lasati amagiti de aceasta stare placuta de vacanta. N-am scapat de criza si din pacate pentru noi companii cu nume grele ies pe rand din scena economica. Lantul de magazine Ultra Pro Computers, cel mai recent caz.

 

Ultra Pro Computers a fost pana anul trecut cel mai mare jucator de pe aceasta piata.

Companiile din domeniul tehnicii de calcul si comunicatii se confrunta cu o adevarata prabusire a vanzarilor. Iar asta loveste in primul rand companiile care au multe magazine pentru care trebuie sa plateasca chirie si cheltuieli de functionare, indiferent daca vanzarile merg bine sau rau.

Asa ca datoriile se acumuleaza, iar furnizorii care nu si-au primit banii cer in instanta falimentul companiei cu datorii. Ziarul Financiar apreciaza ca Ultra Pro are datorii de 15 milioane de euro.

Patronii Ultra Pro Computers aveau in urma cu doi ani 80 de magazine in toata tara. In decembrie 2008 au ramas cu 55, iar astazi nu mai functioneaza nici unul. Nici nu este de mirare, spun specialistii.

Desi pana acum doar Ultra Pro are lacate pe toate usile, nici un comerciant de tehnica de calcul si de aparatura electronica nu a scapat neatins. Pentru a supravietui, ceilalti au inchis pana la jumatate dintre magazine.

Alta disparitie de rasunet din business-ul romanesc este Curiero, care anul trecut era in Top 3 al firmelor de curierat. Pentru ca s-a dezvoltat rapid, compania incepuse sa aiba probleme de peste un an, iar criza i-a dat lovitura de gratie.

Analistii considera ca exista si o jumatate plina a paharului. Locul marilor firme care au dau faliment este luat de altele mai mici si mai flexibile, care se pot adapta usor schimbarilor rapide din economie.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO