Afla cat ar putea castiga bugetarii dupa noua lege a salarizarii unice!


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 16:11
Data publicarii: Marti 01 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Legea unica a salarizarii ar putea fi depusa la Parlament abia luni, si nu miercuri asa cum doreste premierul, care isi va asuma raspunderea pe aceasta lege.

Propunerea de amanare a fost facuta de liderii sindicali nemultumiti si acceptata de cei trei ministri care au participat la discutii marti seara.

In principiu, noua piramida salariala arata astfel. Cel mai prost platiti vor fi muncitorii necalifcati, care vor lua un salariu minim pe economie, adica 600 de lei in conditiile actuale.

Un sofer va castiga 1,7 salarii minime, iar un medic stagiar 1,9. Preotii primesc putin peste 2,6, iar asistentii medicali si farmacistii primari intre 3 si 4 salarii minime.

Un profesor cu gradul I va incasa 4,3 salarii minime, iar un pilot 4,5. La jumatatea piramidei se afla medicii primari si cercetatorii stiintifici, cu 5 salarii si un sfert, in timp ce managerii de spital vor avea 6,8.

Comisarii sefi, coloneii si prefectii primesc peste 7 salarii minime. Un rector de universitate va incasa cat 8,5 muncitori necalificati, iar un parlmentar cat 9,6.

Patriarhul Romaniei va primi cat 11muncitori necalificati la un loc, iar ministrii si primarul general vor sari acest prag. Presedintele va avea cea mai mare leafa.

Guvernul estimeaza ca salariul minim va creste la 1.100 de lei in 2015.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO