Jumătate dintre români au încredere în managerii marilor companii

Ultima actualizare: 16-10-2012 05:21
Manageri companie

Managementul marilor companii din România se bucură de încredere din partea a 46% dintre români, nivel peste media din Europa de Vest, dar sub cea din ţările din centrul şi estul continentului, arată un studiu al companiei de cercetare a pieţei GfK.

Indicele de încredere al GfK a fost calculat pe baza unui sondaj realizat în perioada martie - aprilie 2008 şi măsoară nivelul de încredere a populaţiei faţă de 20 de grupuri profesionale şi organizaţii. La nivel local, cea mai mare încredere le este acordată pompierilor: 94% dintre români au încredere în aceştia, indici aproape la fel de mari fiind înregistraţi şi de forţele armate (90%) şi serviciul poştal (89%).


Gradul de încredere în industria publicitară este cel mai ridicat în România, 58% dintre români au încredere în experţii în publicitate, în Europa procentul fiind mult mai mic, de 32%, cu diferenţe mari între cele două regiuni, Europa de Vest (27%) şi ECE (50%).


La rândul lor, firmele de avocatură înregistrează un indice de încredere de 42% pe piaţa românească, sub media la nivel european, de 48%, însă peste cel din Statele Unite (38%). 14% dintre români au încredere în politicieni, aceasta fiind cea mai redusă valoare din tabelul indicilor de încredere la nivel local.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO