Investitorii imobiliari strang randurile, insa nici vorba de ieftiniri!


Ultimul update: Joi 10 Mai 2012 00:07
Data publicarii: Miercuri 29 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice

Unii isi reduc proiectele ample, anuntate initial cu multe locuinte pe suprafete mari. Iar altii amana pe anul viitor inceperea santierelor, poate pana atunci clientii isi deschid buzunarele.


Reprezentantii unei companii spaniole spun ca atunci cand s-au decis sa vina in Romania acum 10 ani au comandat un studiu de piata, din care reiesea ca Romania e paradisul dezvoltarilor imobiliare.
S-a adeverit pana in acest an.

In ziua de azi, nu putem face altceva decat sa luam lucrurile incet, pentru ca bancile nu iti permit sa construiesti 100.000 de locuinte odata.
Pablo Vazquez, director companie imobiliara

Spaniolii au doua ansambluri incepute la Bacau si Bucuresti si spera sa faca toate cele 3500 de locuinte promise. Spun ca bancile ii constrang sa ridice doar putin cate putin si in noile conditii sunt reticenti pentru alte proiecte viitoare.

In nordul Capitalei, sunt si alte proiecte la care nu se mai munceste. Iar in Corbeanca, un alt proiect initial urias cu proprietati spatioase a fost micsorat subit. S-a scumpit pamantul in zona e varianta companiei ce va ridica viitorul complex.

Agentii imobiliari spun cu jumatate de gura ca vanzarile au scazut cu 70% in ultimii doi ani. Cea mai brusca scadere este in a doua jumatate a lui 2008, la locuintele noi.

Reguli mai stricte pentru piata imobiliara. Cumparatorii in avantaj!
Apartamente de peste un milion de euro bucata la Targul imobiliar
Prima scadere de pret la locuintele noi
VIDEO PROTVPLUS.RO