Industria auto e in cadere libera!

Ultima actualizare: 11-06-2012 20:52
Taxa auto

Cei trei mari constructori auto de peste Ocean au trimis Congresului planurile lor, menite sa reduca drastic cheltuielile. Chiar si asa, tot ar avea nevoie de 34 miliarde de dolari, sub forma de imprumut garantat de stat, ca sa supravietuiasca.


In America, vanzarile de masini noi au scazut cu peste 30%, iar in Germania cu 18%.

Peste Ocean vanzarile auto s-au prabusit, ajungand la cel mai scazut nivel din ultimul sfert de veac.

Cei de la General Motors ar dori de la stat inca vreo 12 miliarde. Sunt de acord, in schimb, cu un plan drastic de restructurare. Cel mai dureros - sunt gata sa inchida aproape un sfert din cele 40 de uzine, ceea ce ar insemna ca 30.000 de oameni raman pe drumuri.

Ford si Chrysler au nevoie, impreuna, de18 miliarde de dolari - imprumuturi preferentiale. De asemenea, au promis restructurari si investitii masive in tehnologia "verde". In plus, Ford se gandeste sa vanda marca suedeza Volvo

Cei de la Detroit au venit prima data in fata Congresului acum doua saptamani. Insa parlamentarii i-au pus la zid pentru ca, in vremuri de criza, fiecare a ajuns la Washington cu un avion privat.

Acum, toti isi pun cenusa in cap. Spun ca sunt gata sa renunte la jetu-rile lor si ar fi dispusi chiar sa munceasca doar pentru un dolar pe an daca primesc fonduri de la guvern.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO