Guvernul a solicitat FMI sa accepte un deficit bugetar de 7,8% din PIB

Ultima actualizare: 08-10-2012 22:46

Guvernul a solicitat FMI, in discuţia de joi seara, sa accepte un deficit bugetar de 7,8% din PIB in 2009, cu 0,5 puncte procentuale peste tinta agreata in luna august.

Institutia financiara "este foarte probabil sa accepte" aceasta depasire, scrie Mediafax citand surse guvernamentale.

Presedintele a promulgat joi Legea salarizarii unice si Legea reorganizarii institutiilor publice. Ambele documente au fost cerute de FMI in acordul de imprumut cu Romania.

Ce sanse are tara noastra sa primeasca la timp a treia transa din acest imprumut, adica 1,5 miliarde de euro, vom afla joi seara, cand seful delegatiei FMI se intalneste cu premierul Emil Boc

Aceasta intalnire ar putea fi ultima dintre premierul Emil Boc si seful delegatiei FMI, care se va intoarce luni la Washington.

Din pacate, Romania mai are inca doua mari probleme nerezolvate: nu are Guvern si niciun buget adoptat pentru anul viitor. Si, atata vreme cat nu le are, nu primeste transa a treia din imprumutul de la FMI, adica 1,5 miliarde de euro.

Singurul progres inregistrat in timpul vizitei delegatiei FMI este ca Legea salarizarii unice si Legea restructurarii agentiilor, cerute de FMI prin acordul de imprumut, au fost declarate constitutionale si promulgate. Evident, sindicatele bugetarilor se opun si pregatesc diverse forme de protest.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO