Guvernul va negocia cu FMI si CE neimpozitarea profitului reinvestit


Ultimul update: Marti 03 Iulie 2012 07:00
Data publicarii: Luni 29 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Emil Boc

Guvernul va negocia cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana neimpozitarea profitului reinvestit, desi este constrans de limitele deficitului bugetar, stabilite in discutiile cu cele doua institutii.

"Stim ca sunt unele lucruri scadente si pe care trebuie sa le realizam, de exemplu neimpozitarea profitului reinvestit. Dorim sa discutam acest aspect atat cu CE, cat si cu FMI, pentru a putea implementa si aceasta masura. Trebuie gasit un echilibru si trebuie gasita acceptarea celor doua foruri importante cu care suntem in parteneriat pentru deficitul bugetar", a spus Boc la un seminar pe teme economice.

El a amintit ca FMI si Comisia Europeana au impus Romaniei, inclusiv prin acordul de imprumut, sa respecte anumite limite ale deficitului bugetar.

"Din nefericire, avem triple constrangeri: avem o constrangere legata de procedura deficitului excesiv declansata impotriva Romaniei, a doua situatie este data de cadrul macroeconomic negociat cu Comisia Europeana si Fondul Monetar, de a ramane in acest deficit de 4,6%, iar in al treilea rand avem povara crizei economice care ne obliga sa asiguram dezvoltarea economica a tarii. Dar cand doresti sa apesi cel mai tare pe acceleratie, te uiti si vezi ca nu poti iesi din niste deficite pe care le ai ca si constrangere si din partea UE, si din partea FMI", a afirmat premierul.

 

Sursa: Mediafax

Tags: guvern, fmi, ce,

VIDEO PROTVPLUS.RO