Guvernul irlandez a prezentat un program de austritate draconic


Ultimul update: Sambata 13 Octombrie 2012 04:14
Data publicarii: Joi 25 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Euro

Guvernul irlandez a prezentat un program de austritate draconic prin care vizeaza reducerea deficitului bugetar de la 32% din PIB la 3% din PIB pana in 2014, problema de care este conditionata primirea unui ajutor financiar international.

Deficitul bugetar al Irlandei a crescut la dimensiuni "astronomice" in timpul crizei financiare, cand statul a fost nevoit sa injecteze 50 de miliarde de euro in capitalul bancilor pentru a preveni falimentul acestora.

Programul de austeritate este o conditie prealabila primirii unui pachet de aistenta financiara din partea Uniunii Europene (UE) si Fondului Monetar International (FMI), in curs de elaborare. Valoarea programului se va situa la 85 de miliarde de euro, iar o parte din fonduri vor servi direct la recapitalizarea bancilor cu probleme, potrivit presei irlandeze.

Cuantumul echivaleaza cu 20.000 de euro pentru fiecare irlandez, a calculat The Irish Sun. In schimbul ajutorului extern, Irlanda trebuie sa demonstreze ca poate stopa derapajele financiare. Adoptarea planului de austritate si a bugetului pentru 2011 este "esentiala", a declarat marti comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn.

Irlanda, dintr-o criza economica in una politica. Urmeaza Portugalia?

Sursa: Pro TV

Germania: Viitorul euro depinde de depasirea crizei irlandeze
Irlanda, dintr-o criza economica in una politica. Urmeaza Portugalia?
Euro e in corzi! Voci din PE: Sfarsitul monedei unice e aproape!
VIDEO PROTVPLUS.RO