Grecia vinde in 2011 patru Airbus A340 si participatii la companii de stat


Ultimul update: Duminica 12 August 2012 10:03
Data publicarii: Vineri 19 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Greva Grecia

Grecia va vinde pana la sfarsitul anului viitor patru avioane A340 si participatii la mai multe companii de stat, potrivit proiectului de buget pentru 2011 prezentat joi in Parlament.

Activele care vor fi vandute includ participatia de 49% detinuta de stat la unul din cele mai mari cazinouri din tara, precum si o parte din capitalul unor companii de stat din sectoarele apararii, feroviar si minier, a declarat ministrul de Finante Georges Papaconstantinou.

De asemenea, anul viitor ar putea avea loc o prelungire a concesiunii Aeroportului international din Atena, la care statul detine 55% din actiuni, acordata grupului german Hochtief pe 30 de ani, in 2001. In acest an ar putea fi lansata o licitatie internationala de oferte, pentru vanzarea a patru avioane Airbus, care sa fie finalizata in primul trimestru din 2011, a aratat Papaconstantinou.

Statul elen va cauta parteneri strategici pentru vanzarea unei cote din participatia de 99,81% la Hellenic Defence Systems, a celei detinute la operatorul feroviar Trainose, precum si la compania miniera Larko, care statul controleaza 55,19% din actiuni.

Sursa: Pro TV

Casa Alba: Europa poate rezolva singura criza datoriilor
Grecia vrea sprijinul creditorilor pentru relansarea economiei
Zona euro cade ca un joc de domino, iar problema este moneda unica
VIDEO PROTVPLUS.RO