Evolutie neasteptata pe piata creditelor: s-au ieftinit cele in valuta

27-08-2008 01:00


Evolutie neasteptata pe piata creditelor: s-au ieftinit cele in valuta

Aprecierea leului si incertitudinile de pe piata imobiliara i-au determinat pe romani sa se gindeasca de doua ori inainte sa ia bani pe termen lung.

Potrivit ultimelor date publicate de Banca Nationala volumul creditelor in valuta acordate populatiei s-a diminuat in luna iulie cu 0,7% .

Evolutia lor a fost determinata de aprecierea monedei nationale, dar si de turbulentele de pe piata imobiliara. Cu alte cuvinte romanii spera intr-o ieftinire a locuintelor in perioada urmatoare asa ca amana momentul in care sa ceara un imprumut pentru achizitionarea unei case sau a unui apartament.

Nici depozitele in valuta nu se simt prea bine: luna trecuta banii pusi deoparte s-au redus si ei, semn ca romanii au apelat la economiile din banci ca sa plece in vacanta, iar unii dintre ei chiar sa-si plateasca ratele la credite.

Bancherii ii avertizeaza insa pe cei care isi doresc un imprumut mare ca mai au foarte putin timp la dispozitie pana la intrarea in vigoare a noului regulament de creditare impus de BNR.

Noul regulament de creditare va injumatati in unele cazuri suma pe care o poate accesa un salariat de rand sub forma de imprumut.

Sursa: Pro Tv

Tags: credite, valuta, bnr,

VIDEO PROTVPLUS.RO