Cea mai mare retea romaneasca de supermarketuri, aproape de faliment


Ultimul update: Luni 01 Octombrie 2012 07:39
Data publicarii: Marti 24 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Magazine inchise, mii de oameni concediati si datorii de zeci de milioane de euro. Atat de rau a ajuns reteaua de magazine si asta pentru ca n-a mai tinut pasul cu oferta concurentilor veniti din strainatate, desi aveau la vanzare produse ieftine.

Directorii de la PIC, cel mai mare lant romanesc de supermarketuri, au inchis 3 din 5 magazine. In pericol sunt si cele din Pitesti sau Craiova.

"Cand l-au arestat pe tatal meu, firma PIC era probabil cea mai de succes companie cu capital romanesc. Aveam undeva peste 4000 de angajati, din aprilie pana acum s-au concediat peste 3.500", a spus Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu.

Si reteaua SPAR a intrat in insolventa in vara acestui an. 5 magazine au fost inchise iar alte 4, cedate in franciza. Urmeaza cei de la Trident, care au pus lacatul pe o alimentara din Sibiu, acumuland datorii de 50 de milioane de euro.

Datoriile patronilor au ajuns de ordinul sutelor de milioane de euro catre furnizorii de alimente si banci, dar si catre salariatii ajunsi pe drumuri.

Pe de alta parte si scaderea consumului a pus cruce acestor afaceri pana mai ieri de succes.

 

 

Falimente pe banda rulanta in Romania, in 2009!
Falimentul isi arata coltii pe santierele romanesti
Ultra Pro Computers si Curiero, lovite de faliment!
VIDEO PROTVPLUS.RO