Boc: Nu ne gandim sa discutam cu FMI despre un nou imprumut


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 04:57
Data publicarii: Vineri 16 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Emil Boc in Parlament

Guvernul nu are se gandeste in acest moment la initierea unor discutii cu Fondul Monetar International privind contractarea unui eventual nou imprumut.

Este declaratia facuta de premierul Emil Boc, care a raspuns vineri la intrebarile jurnalistilor despre cand vor incepe discutiile cu FMI pentru un nou imprumut.

"Nu avem in vedere in acest moment vreo discutie despre un nou imprumut", a spus Boc.

Potrivit sefului misiunii FMI in tara noastra, discutiile dintre FMI si Romania privind un nou acord ar putea incepe in urmatoarele luni, imediat ce Guvernul va da un semnal clar in acest sens, iar in cazul in care se va ajunge la o intelegere aranjamentul va fi unul de tip precautionary sau stand-by.

"Toate discutiile legate de tipul de acord pe care ar putea sa-l incheie autoritatile romane cu FMI si durata unui eventual nou acord ar putea avea loc in urmatoarele luni, odata ce Guvernul ne va da un semnal clar ca vrea sa inceapa aceste discutii", a declarat recent, pentru MEDIAFAX, oficialul FMI.

Romania a incheiat in martie anul trecut un acord de finantare externa cu UE, FMI si alte institutii financiare internationale,in valoare totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.
 

Sursa: Mediafax

Tags: fmi, emil boc,

VIDEO PROTVPLUS.RO